Ga terug

Trappistenloop PUUR snel uitverkocht

20 februari 2017

Op zaterdag 27 mei start de 7e editie van de Trappistenloop PUUR. Aan het evenement op de terreinen van de abdij Koninghoeven kunnen 300 mensen meedoen. De inschrijving voor dit unieke en gewilde loopevenement ging zondag 19 februari om exact 20.00 uur open en was binnen twintig minuten al uitverkocht.

Het bijzondere evenement trekt al jaren grote belangstelling bij de deelnemers. Om de serene rust op de terreinen van de van de abdij Koninghoeven en het speciale karakter van het evenement te kunnen garanderen, is er een limiet van 300 deelnemers. De route gaat over verharde en onverharde paden van 5 km, die men 1, 2 of 3 keer kan afleggen, en voert onder meer door de kloostertuin van de Trappisten. De start en finish zijn nabij het Proeflokaal waar het na afloop altijd goed toeven is.

Trappistenloop PUUR voor Metakids
De opbrengst van het evenement is voor Stichting Metakids, die zich inzet voor onderzoek naar de stofwisselingsziekte waar jaarlijks ongeveer 800 baby’s in Nederland mee worden geboren. Daarnaast zal de opbrengst worden verdubbeld door iemand die zich namens Bavaria – dat gelieerd is aan de brouwerij van de Trappisten - heeft gemeld.

 

CZ Rabobank Tilburg en omstreken Fontys Fujifilm Manufacturing Europe B.V. AA Drink Subway Brabants Dagblad Gemeente Tilburg