#tilburgtenmiles

7 x waarom je de CZ Tilburg Ten Miles wilt lopen

Waarom jij erbij moet zijn, op zondag 1 september, bij de CZ Tilburg Ten Miles. Wij geven je 7 redenen waarom je dit Tilburgse loopfeest niet wilt missen!

Inschrijven

1. Zomerklassieker

Zon, een klein beetje wind en bijna nooit regen. De nazomer in Nederland kan zo mooi zijn. Zeker wanneer je de laatste kilometers door het sfeervolle hart van Tilburg loopt op weg naar de finish.


2. Goede opwarmer voor het najaar

Wil je in het najaar een PR lopen? Dan is het verstandig om ook in de zomer al een wedstrijd te lopen. De CZ Tilburg Ten Miles pas perfect in je voorbereiding. Op deze manier doe je weer extra ervaring op en kun je oefenen met trainingen.


3. Groots maar niet té groot

Houd je ervan om met grote wedstrijden mee te doen maar voel je je niet graag ingeklemd in de eerste kilometers? Tilburg past dan goed bij je. Jaarlijks doen over alle afstanden 11.000 hardlopers mee en dat is precies de goede hoeveelheid om voor een heerlijke sfeer te zorgen waarbij je op je eigen tempo kan lopen.


4. De wedstrijd

De CZ Tilburg Ten Miles (1988) is een klassieker met de beste wereldtijd ooit gelopen op de 10 Engelse Mijlen. Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10 km vrouwen stond.


5. De sfeer

Komen de (inter)nationale topatleten voor snelle tijden, voor de massa staat de sfeer voorop. En die is in Tilburg heel bijzonder met passages door diverse wijken met een sfeervolle entourage, tientallen orkestjes langs het parcours, versierde straten en luide aanmoedigingen in het drukbevolkte centrum.


6. Loopfeest voor iedereen

Is de 10 EM een brug te ver? In het weekend van de CZ Tilburg Ten Miles komen jong en oud naar Tilburg voor de CZ TTM Wandeltocht op zaterdag en op zondag voor de 10 km, 5 km, 2 km en 300 m. Doe samen met je vrienden mee mee of kom de lopers aanmoedigen.


7. Het parcours

Een veel gehoorde opmerking onder de lopers is dat het snelle parcours, in combinatie met de sfeer langs de parcours, is wat de CZ Tilburg Ten Miles zo bijzonder maakt. Je start en finisht in de bruisende Spoorzone. Daarna voert de route langs vrijwel alle hoogtepunten van de stad: de Universiteit van Tilburg, het Wilhelminapark, de Piushaven, de Heuvel en meer.