COVID-19: Update - CZ Tilburg Ten Miles verplaatst!

Geplaatst op 29 juni 2020

De voor het eerste weekend van september geplande CZ Tilburg Ten Miles is in verband met de coronacrisis verplaatst naar september 2021. De organisatie kondigt tegelijkertijd een uitdagend en inspirerend alternatief aan, de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. De 1ste virtuele editie van het grootste loopevenement van Midden-Brabant.

Tot grote teleurstelling is het, met het oog op alle protocollen, niet realistisch om de 33ste editie van de CZ Tilburg Ten Miles op 5 en 6 september op zowel een feestelijke als veilige manier te laten verlopen.

Enerzijds zijn er de begrijpelijke maar beperkende richtlijnen van de overheid; zo blijft ondanks een aantal versoepelingen de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Anderzijds heeft de organisatie een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

De CZ Tilburg Ten Miles kent sinds 1988 een rijke historie en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met grandeur en internationale allure. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel van het loopfeest, dat in deze zorgelijke tijd graag wil meewerken aan het terugdringen van het coronavirus.

‘’We maken dit jaar met pijn in ons hart een pas op de plaats,’’ zegt Henk van Doremalen, directeur van de organisatie. ‘’Natuurlijk is dat buitengewoon jammer, maar de deelnemers en de stad Tilburg verdienen een volwaardige ‘Ten Miles’, sfeerrijk en onder omstandigheden die de volksgezondheid niet in gevaar kunnen brengen. Het is in deze fase van de coronacrisis een logische beslissing, die is genomen na overleg met onder meer de gemeente en titelsponsor CZ.’’

“Een dappere keuze van de organisatie waar ik als wethouder Sport, Evenementen én Gezondheid waardering voor heb en volledig achter sta.” zegt Rolph Dols. “Natuurlijk vind ook ik het als loper ontzettend jammer. Maar met de virtuele editie dit jaar is er een mooi alternatief. Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat de organisatie in 2021 weer een geweldig loop- en wandelevenement neerzet.”

Karel Stolper, directeur Zorgverzekeringen & Klantcommunicatie bij CZ, voegt daaraan toe: ‘’Uiteraard steunen wij het besluit van de organisatie. Gezondheid komt voor ons altijd op de eerste plaats. Hardlopen bevordert de gezondheid en wij willen zoveel mogelijk mensen in beweging brengen, maar het zou onder de huidige omstandigheden ongepast en onverstandig zijn een dergelijk evenement koste wat kost te organiseren.’’

Ook Mireille Damen, Strategisch Adviseur Marketing en Communicatie, van zorginstelling De Wever, steunt het besluit: ‘’Ook wij zijn van mening dat dit grote wandel- en hardloopevenement, waaraan vele van onze medewerkers en cliënten jaarlijks met veel plezier deelnemen, in de huidige situatie niet gepast is.’’

Om de duizenden lopers die zich dit jaar traditiegetrouw hebben verheugd op deelname aan de CZ Tilburg Ten Miles toch op een gezonde en prettige manier in beweging te houden, is er straks de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. Ren of wandel mee op je eigen parcours, op je eigen tijdstip en in je eigen tempo, dát is het motto van dit virtuele evenement! Aanmelden kan vanaf nu via de website tilburgtenmiles.nl

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van september blijven geldig voor de CZ Tilburg Ten Miles van volgend jaar. De reeds ingeschreven deelnemers hebben hierover per e-mail persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan even of je hem kunt vinden in onze FAQ's of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen - verplaatsing CZ Tilburg Ten Miles

Waarom wordt de CZ Tilburg Ten Miles verplaatst?

Het besluit volgt na intensief overleg met titelsponsor CZ en de gemeente Tilburg. Het is, met het oog op alle protocollen, niet realistisch het evenement op zowel feestelijke als veilige manier te laten verlopen. Enerzijds zijn er de begrijpelijke maar beperkende richtlijnen van de overheid; zo blijft ondanks een aantal versoepelingen de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Anderzijds hebben we een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen te waarborgen.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

Alle individueel aangeschafte startbewijzen (incl. eventueel extra bestelde producten) voor de editie in 2020 blijven geldig voor de editie in september 2021. Je hoeft hiervoor als deelnemer nog niets te doen. Je ontvangt op een later moment een e-mail met instructies.

Wat is de nieuwe datum van de CZ Tilburg Ten Miles?

De volgende editie vindt plaats in september 2021. De exacte datum wordt op een later moment door ons bekendgemaakt.

Wat als ik niet kan deelnemen op de nieuwe datum?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19, bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform. Heb je nog vragen? Stel deze dan via ons contactformulier o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Kan ik van afstand wijzigen?

Dit kan zodra de inschrijving geopend is. Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan
- Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
- Klik op ''race wijzigen'';
- Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
- Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Kan ik mijn startbewijs overdragen aan iemand anders?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19, bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform.

Kan ik me al inschrijven voor 2021?

Het is momenteel nog niet mogelijk om je in te schrijven. Je kunt op ons vraag en aanbod-platform kijken of je een startbewijs voor jouw gewenste afstand kunt overnemen.

Kan ik nog extra producten bestellen?

Indien de inschrijving weer open is, kun je extra producten toevoegen aan jouw inschrijving door in te loggen op jouw account.

Komt er een virtuele editie?

Ja. Klik hier voor meer informatie over de virtuele editie.