Programma | Zaterdag

24 september 2022
Tijd Activiteit Locatie
08.15 Opening hal Wagenmakerij en opening secretariaat Spoorzone
08.30 Start lange wandeltocht 15 mijl Spoorzone
09.00 Start overige wandeltochten 5, 8, 10 mijl Spoorzone
09.00 Opening verzorgingspost Meijerijbaan Meijerijbaan
10.00 Passage terreinen abdij Koningshoeven geopend Eindhovenseweg
10.30 Start Speurtocht 3,5 mijl (Steunpunt Aangepast Sporten) Spoorzone
11.00 Laatste startmogelijkheid CZ TTM Wandeltocht Spoorzone
12.00 Sluiting verzorgingspost Meijerijbaan Meijerijbaan
15.00 Finish laatste deelnemers wandelen Spoorzone
15.30 Sluiting Wagenmakerij Spoorzone

Programma | zondag

25 september 2022
Tijd Activiteit Locatie
9.00 uur Opening Wagenmakerij en Koepelhal Spoorzone
10.15 uur Start Sterre Minirun (1/4 mijl - 400 m) Spoorlaan
10.25 uur Start Villa Pardoes Kids Run (halve mijl - 800m) Spoorlaan
10.35 uur Start De Wever TTM4YOU ( 1 mijl - 1,6 km) Spoorlaan
10.45 uur Start CZ Family Run (1 mijl - 1,6 km) Spoorlaan
10.55 uur Start De Wever TTM4You (5 km) Spoorlaan
11.00 uur Start Jeugdloop City Run 5 km Spoorlaan
11.05 uur Start Prestatieloop City Run 5 km Spoorlaan
11.05 uur Start Fujifilm Business Run (5 km) Spoorlaan
11.30 uur Prijsuitreiking Jeugdloop (5 km) Burg. Brokxlaan
12.07 uur Introductie topatleten Rabobank Ladies Run 10 km Besterdring
12.10 uur Start Rabobank Ladies Run 10 km Besterdring
12.10 uur Start Fujifilm Business Run vrouwen (10 km) Besterdring
12.25 uur Start Trimloop 10 km (gemengd) Besterdring
12.25 uur Start Fujifilm Business Run (10 km, gemengd) Besterdring
13.15 uur Prijsuitreiking Rabobank Ladies Run 10 km Burg. Brokxlaan
13.42 uur Introductie topatleten CZ Tilburg Ten Miles Besterdring
13.45 uur Start CZ Tilburg Ten Miles vak A Besterdring
13.55 uur Start CZ Tilburg Ten Miles vakken B/C Besterdring
13.55 uur Start Fujifilm Business Run (10 EM) Besterdring
14.50 uur Prijsuitreiking CZ Tilburg Ten Miles Burg. Brokxlaan
16.15 uur Sluiting finish Burg. Brokxlaan
16.30 uur Prijsuitreiking FujiFilm Business Run (alle afstanden) Koepelhal
hele dag Activiteiten Tilburg4GlobalGoals Spoorzone (langs Spoordijk)

Parcoursen

Het parcours in Tilburg staat bekend als één van de snelste ter wereld. De beste wereldtijd ooit gelopen op 10 Engelse Mijlen staat sinds 2005 met 44.24 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie, uiteraard gelopen in Tilburg. De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september 2017 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde was de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017.

Het Nederlands record staat sinds 2019 met 46.18 op naam van Khalid Choukoud. Onderweg realiseerde hij ook het officiële record op 15 km. Het record 10 EM is al jarenlang in Tilburgse handen met achtereenvolgens Greg van Hest, Kamiel Maase, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud. Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10 km vrouwen stond. In 2019 zette de Israëlische Lonah Chemtai Salpeter het wereldrecord women only op 10 km op 30.05.

 

Startnummers

Startnummers individuele deelnemers
Als je je uiterlijk woensdag 1 september hebt ingeschreven, dan wordt jouw startnummer toegestuurd naar het door jouw opgegeven adres bij inschrijving. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers met een postadres in Nederland. De startnummers worden eind augustus naar Post NL gestuurd, dus vanaf dan kun je jouw brievenbus in de gaten houden. Door de drukte is het mogelijk dat het iets later binnenkomt. Als de post op vrijdag 23 september jouw startnummer nog niet heeft gebracht, kom dan op zaterdag 24 september tussen 8.00 en 16.00 uur of zondag 25 september vanaf 9.00 uur naar de helpdesk in de Wagenmakerij om je startnummer op te halen.

Heb jij je ingeschreven na 1 september dan dien je jouw startnummer op zaterdag 3 september tussen 8.00 en 16.00 uur of zondag 25 september vanaf 9.00 uur op te halen in de Wagenmakerij aan de Burgemeester Brokxlaan 4.

Startpakket Business Runs
De teamcaptain van de Business Teams en ontvangen het startpakket op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk woensdag 1 september hebben ingeschreven. Let op: dit geldt alleen voor organisaties met een postadres in Nederland. De startpakketten worden eind augustus naar PostNL gestuurd. Bij groepsinschrijvingen na 1 september dienen de startpakketten per team afgehaald te worden door de teamcaptain en hij/zij moet de individuele startnummers verdelen onder de deelnemers. Het ophalen van het startpakket kan op zaterdag 24 september tussen 8.00 en 16.00 uur of zondag 25 september vanaf 9.00 uur in de Wagenmakerij aan de Burgemeester Brokxlaan 4.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

 

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 1 september? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat
Locatie: Wagenmakerij

  • Datum: Zaterdag 24 september tussen 8.00 en 16.00 uur
  • Datum: Zondag 25 september tussen 9.00 en 14.00 uur

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Limited Edition Running Shirt

Indien je het Limited Edition Running Shirt besteld hebt bij jouw inschrijving, vind je een voucher aan jouw startnummer. Op vertoon hiervan kun je jouw shirt ophalen op onderstaande openingstijden en locaties.

Runshop Greg van Hest
Van maandag 19 september t/m vrijdag 23 september 12.00 uur. Vanaf dinsdag 27 september t/m vrijdag 30 september kan het shirt tegen inlevering van de voucher weer worden afgehaald bij Runshop Greg van Hest. Er is dan geen maatgarantie meer!

Wagenmakerij
Zaterdag 24 september tussen 8.00 en 16.00 uur
Zondag 25 september tussen 9.00 en 14.00 uur

Uitleg startvakken

De start van de 10 km en 10 EM is ingedeeld in startvakken. Snelle lopers zullen starten in vak A. De overige deelnemers zullen worden ingedeeld aan de hand van hun verwachte finishtijd. Bij de Sterre Minirun, CZ Familyrun en De Wever TTM4YOU is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startvakken. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers en snelle loopsters.

CZ Tilburg Ten Miles

Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers 1 t/m 300. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig. 

Het is iedere recreatieve deelnemer vrij om een keuze te maken uit de startvakken B (advies tijd <1.15 uur) of C (>1.15). Wanneer een vak vol is wordt dit gesloten, zorg dus dat je op tijd in het vak van jouw keuze staat. Voor de 10 EM zijn er twee starts. Startvakken AA, A en B starten om 13.45 uur; startvakken C vertrekt om 13.55 uur.

Rabobank Ladies Run 10 km

Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers F1 t/m F100. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig. Recreanten kunnen starten uit de vakken B. 

Trimloop 10 km

Recreanten kunnen starten uit het vak C.

City Run 5 km

Bij deCity Run 5 km zijn er twee startvakken. In startvak A vertrekken de jongeren tot en met 16 jaar die aan de jeugdwedstrijd 5 km deelnemen. In startvak B dienen de overige deelnemers te starten. Let op: de jongeren mogen vooraan starten, maar het is niet verplicht.

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Tilburg is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je lopend de start en finish bereiken. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

Openbaar vervoer

NS
De start- en finishlocatie bevindt zich op de Burgemeester Brokxlaan. Vanwege de grootschaligheid van de CZ Tilburg Ten Miles al de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl of www.ns.nl om je reis via trein of bus te plannen.

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Utrecht gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg zijn rondom de CZ Tilburg Ten Miles niet, of beperkt bereikbaar. 

Voor de Spoorzone geldt dat al vanaf 7.00 uur. Kort voor 10.15 uur gaan ook de wegen van de parcoursen op slot. Verder is het evenement via de ringbanen uitstekend bereikbaar, omdat deze alleen nog ongelijkvloers (via de tunnels en viaducten) door de lopers worden overgestoken.

Tilburg is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 (afslag 11) naar de Ringbaan West. Volg de Ringbaan tot Westpoint (de 140 meter hoge woontoren) en sla hier rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Vanuit de richting Waalwijk (en noord of west) kom je vanzelf ook op die Ringbaan-West. Na passage spoorwegviaduct ga je dan bij Westpoint linksaf. Parkeergarage Knegtel is dan de beste optie. 

De parkeergarages Emmapassage en Tivoli zijn tijdens het evenement niet of zeer beperkt bereikbaar. Een optie is ook om bij de stations Reeshof of Universiteit te parkeren en dan per trein naar het centrum te reizen. 

Bekijk hier de parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg.

 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Voor mensen uit Tilburg en omstreken is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtstbijzijnde is die aan de noordzijde van het station bij de tunnel Willem II-passage (inchecken met OV kaart). Ook is er een de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 25 en zondag 26 september en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. De wegafsluitingen worden in aanloop van het evenement gepubliceerd. 

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.


CZ Tilburg Ten Miles schuift door naar 2022

Door de aanhoudende onduidelijkheid rondom COVID-19 hebben we besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. Alle reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de 33e editie in 2022.

Lees meer