Programma | Zaterdag

28 september 2024
Tijd Activiteit Locatie
07.30 - 16.00 uur Opening wedstrijdsecretariaat (ophalen startnummers en wandelkaarten) Koepelhal
08.30 uur Start wandelingen 5EM/10EM/15EM Spoorzone
10.30 uur Start wandeltocht 3,5EM Spoorzone
11.00 uur Laatste startmogelijkheid CZ TTM Wandeltocht Spoorzone
15.00 uur Finish laatste deelnemers wandelen Spoorzone

Programma | zondag

29 september 2024
Tijd Activiteit Locatie
08.00 - 17.00uur Opening wedstrijdsecretariaat (ophalen startnummers) Koepelhal
08.00 - 17.00 uur Tassenafgifte Koepelhal
09.00 uur Start Sterre MiniRun (1/4 mijl - 400 m) Spoorlaan
09.15 uur Start Kids Run (1/2 mijl - 800m) Spoorlaan
09.30 uur Start De Wever TTM4YOU (1 mijl - 1,6 km) Spoorlaan
09.45 uur Start CZ Family Run (1 mijl - 1,6 km) Spoorlaan
10.30 uur Start Jeugdloop SPAR City Run 5 km Spoorlaan
10.45 uur Start SPAR City Run 5 km (Incl. Fujifilm Business run) Spoorlaan
12.00 uur Start Rabobank 10 km (incl. Fujifilm Business run) Besterdring
13.45 uur Start CZ Tilburg Ten Miles (incl. Fujifilm Business run) Besterdring

Parcoursen

Het parcours in Tilburg staat bekend als één van de snelste ter wereld. Het parcoursrecord van de CZ Tilburg Ten Miles staat sinds 2005 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie. Hij zette op de 10 Engelse Mijlen een tijd neer van 44.24. De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september 2017 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde was de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017.

Het Nederlands record staat sinds 2019 met 46.18 op naam van Khalid Choukoud. Onderweg realiseerde hij ook het officiële record op 15 km. Het record 10 EM is al jarenlang in Tilburgse handen met achtereenvolgens Greg van Hest, Kamiel Maase, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud.

Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst vrouwen stond. In 2019 zette de Israëlische Lonah Chemtai Salpeter het wereldrecord women only op de Rabobank 10 km op 30.05.

Startnummers

Startnummers individuele deelnemers
Als je je uiterlijk 27 augustus hebt ingeschreven, dan wordt jouw startnummer toegestuurd naar het door jouw opgegeven adres bij inschrijving. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers aan de hardlooponderdelen met een postadres in Nederland. De startnummers worden eind augustus naar Post NL gestuurd, dus vanaf dan kun je jouw brievenbus in de gaten houden. Door de drukte is het mogelijk dat het iets later binnenkomt. Wandelkaarten en startnummers van buitenlandse deelnemers worden niet thuisgestuurd.

Als de post op zaterdag 23 september jouw startnummer nog niet heeft gebracht of wanneer je je hebt ingeschreven na 27 augustus, dan kun je jouw startnummer afhalen tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 23 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 24 september tussen 08.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. 

Startpakket Business Runs
De teamcaptain van de Business Teams en ontvangen het startpakket op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk vrijdag 1 september hebben ingeschreven. Let op: dit geldt alleen voor organisaties met een postadres in Nederland. De startpakketten worden eind augustus naar PostNL gestuurd. Bij groepsinschrijvingen na vrijdag 1 september dienen de startpakketten per team afgehaald te worden door de teamcaptain en hij/zij moet de individuele startnummers verdelen onder de deelnemers. 

Het ophalen van het startpakket kan tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 23 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 24 september tussen 8.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. Hier kan de teamcaptain ook de consumptiebonnen ophalen. Alle deelnemers van de Business Teams dienen individueel hun Limited Edition Running shirt op te halen in de Koepelhal. 

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

 

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard  en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Let op, deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw dasboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 1 september? Op je startnummer zal je oude afstand zichtbaar zijn, deze zijn namelijk al gedrukt. Je kunt met dit startnummer aansluiten in het startvak van je nieuwe afstand.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat in de Koepelhal

  • Datum: Zaterdag 23 september tussen 07.30 en 16.00 uur
  • Datum: Zondag 24 september tussen 8.00 en 17.00 uur

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Limited Edition Running Shirt

Indien je het Limited Edition Running Shirt besteld hebt bij jouw inschrijving, vind je een voucher aan jouw startnummer. Op vertoon hiervan kun je jouw shirt ophalen tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat. 

Let op! Alle deelnemers van de Fujifilm Business Run dienen individueel hun Limited Edition Running Shirt op te halen in de Koepelhal. 

Ophaalmomenten:

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september

Runshop Greg van Hest

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Eventterrein CZ Tilburg Ten Miles (Koepelhal)

Maandag 25 september t/m zaterdag 2 oktober

Runshop Greg van Hest

 

Bibbits

Met bibbits kun je jouw startnummer bevestigen aan jouw shirt zonder veiligheidsspelden. 

Uitleg startvakken

Snelle lopers starten vanuit vak AA, direct achter de (inter)nationale top in het elitevak. Om deel te nemen in dit startvak heb je vanuit de organisatie akkoord moeten krijgen. 

Verder maken we gebruik van de startvakken A, B en C, deze startvakken zijn ingedeeld op verwachte eindtijd. Je kunt jouw startvak vinden op je startnummer. Het is niet mogelijk om in een sneller startvak te starten, een startvak later mag wel. Alle lopers starten om 13:45 uur. 

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Tilburg is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je lopend de start en finish bereiken. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

Openbaar vervoer

NS
Het evenemententerrein bevindt zich op de Burgemeester Brokxlaan, dit is gelegen in de nabijheid van het hoofdstation. Vanwege de grootschaligheid van de CZ Tilburg Ten Miles al de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl of www.ns.nl om je reis via trein of bus te plannen.

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Tilburg gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg zijn rondom de CZ Tilburg Ten Miles niet, of beperkt bereikbaar. 

Voor de Spoorzone geldt dat al vanaf 7.00 uur. Kort voor 10.15 uur gaan ook de wegen van de parcoursen op slot. Verder is het evenement via de ringbanen uitstekend bereikbaar, omdat deze alleen nog ongelijkvloers (via de tunnels en viaducten) door de lopers worden overgestoken.

Tilburg is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 (afslag 11) naar de Ringbaan West. Volg de Ringbaan tot Westpoint (de 140 meter hoge woontoren) en sla hier rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Vanuit de richting Waalwijk (en noord of west) kom je vanzelf ook op die Ringbaan-West. Na passage spoorwegviaduct ga je dan bij Westpoint linksaf. Parkeergarage Knegtel is dan de beste optie. 

De parkeergarages Emmapassage en Tivoli zijn tijdens het evenement niet of zeer beperkt bereikbaar. Een optie is ook om bij de stations Reeshof of Universiteit te parkeren en dan per trein naar het centrum te reizen. 

Bekijk hier de parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg.

 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Voor mensen uit Tilburg en omstreken is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtstbijzijnde is die aan de noordzijde van het station bij de tunnel Willem II-passage (inchecken met OV kaart). Ook is er een de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd.

Afsluiting wegen

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 23 en zondag 24 september en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip.

De volgende wegen zijn afgesloten op zondag 24 september:

- Bredaseweg tussen 10:30-14:30 uur
- Sint Cecilliastraat tussen 11:00-15:15 uur
- Gasthuisring tussen 11:00-15:15 uur
- Burgemeester Brokxlaan tussen 6:00-20:00 uur
- Schouwburgring tussen 10:30-14:30 uur
- Spoorlaan tussen 5:00-18:00 uur
- Korte heuvel tussen 5:00-18:00 uur
- Paleisring tussen 5:00-18:00 uur
- Heuvelring tussen 5:00-18:00 uur
- NS-plein tussen 6:00-20:00 uur

Daarnaast is het op zondag 25 september niet mogelijk om te parkeren in de Emmapassage.

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.