Praktische info

Praktische info

Account

Als je je hebt ingeschreven, heb je een bevestiging per e-mail met daarin jouw wachtwoord van jouw account ontvangen. Mocht je na jouw inschrijving jouw gegevens willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startnummer willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw Mylaps account.

Afstanden

Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles kun je deelnemen aan een van de volgende afstanden:

 • CZ Tilburg Ten Miles
 • Tilburg Ladies Run 10 km
 • Vidiled Trimloop 10 km
 • Rabobank City Run 5 km
 • De Wever TTM4YOU 2 km, 5 km & 10 km
 • CZ Family Run
 • Sterre Minirun
 • Fujifilm Business Run
 • CZ TTM Wandeltocht
Afstand wijzigen

Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan. Wijzigen van een afstand voor de wandeltocht hoef je niet door te geven.

Stappenplan voor wijzigen afstand

 1. Log in op je Mylaps account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
 5. Let op: wijzig jij jouw afstand na zondag 4 augustus via het inschrijfformulier? Kom dan op de dag zelf nog naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op je startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het startvak van jouw nieuwe afstand. 
Annuleren

Indien een Deelnemer aan het onderdeel ’10 EM’, 10 km’, ‘5 km’, ‘2 km’ of ‘300 m’ is verhinderd aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daar van, plaats. Wijziging naar een hogere afstand kan mits betaling van het verschil met de prijs van de hogere afstand.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

App

Download (App Store | Google Play) de officiële CZ Tilburg Ten Miles app voor:

 • Alle parcoursen
 • Plattegronden
 • Event info
 • Track & Trace (zaterdag 31 augustus worden de laatste deelnemers toegevoegd)
 • Selfie layers
Bereikbaarheid

Bekijk hier de uitgebreide bereikbaarheidspagina

BibBits

Ben je al bekend met BibBits? BibBits is een magnetische startnummerbevestiging waarmee de ‘onhandige’ veiligheidsspelden niet langer nodig zijn! 

De voordelen van BibBits:
• Veilig voor je kleding
• Duurzaam
• Eenvoudig en snel in gebruik
• Je startnummer bevestigen zonder spelden
• Comfortabel en licht

De unieke TTM-BibBits kun je nu meebestellen bij je inschrijving. Voor slechts € 8,95 ben je verlost van de spelden en heb je een leuke nieuwe gadget en herinnering aan de CZ Tilburg Ten Miles. De BibBits worden apart van de startnummers verstuurd.

Business Run

Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles kun je met je collega's een sportieve topprestatie neerzetten door deelname aan de Fujifilm Business Run. Deelname aan en trainen voor de Fujifilm Business Run zorgt niet alleen voor een goede onderlinge sfeer maar ook voor gezonde en actieve werknemers die bruisen van de energie. 

Kijk hier voor meer informatie over de Fujifilm Business Run.

Datum

Zaterdag 31 augustus 2019

 • CZ TTM Wandeltocht

Zondag 1 september 2019

 • CZ Tilburg Ten Miles
 • Tilburg Ladies Run
 • Vidiled Trimloop 10 km
 • Rabobank City Run
 • CZ Family Run
 • Sterre Minirun
 • De Wever TTM4YOU
Digitaal magazine

Proef alvast de sfeer van dit fantastische evenement en bekijk hier het terugblikmagazine op de 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles.

Finish

De finish is voor alle onderdelen op de Burgemeester Brokxlaan ter hoogte van de Wagenmakerij. Je wordt verzocht na het passeren van de finishstreep door te lopen om zo voor een vlotte doorstroming te zorgen. Bij de finish dien je daarom de aanwijzingen van de organisatie strikt op te volgen.

Finishcertificaat

Elke finisher krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Deze is te vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina.

Finishfoto

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor de CZ Tilburg Ten Miles. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Goede doel

Het goede doel voor de CZ Tilburg Ten Miles is het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

Graveren medaille

Laat je medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. Als je het bij jouw inschrijving aangeeft, bedragen de kosten voor de Sterre Minirun, CZ Family Run en De Wever TTM4YOU 2 km & 5 km € 5,00 en voor alle andere onderdelen € 6,50.

Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je je medaille na afloop laten graveren, maar de kosten bedragen dan € 6,50 voor de Sterre Minirun en CZ Family Run. Voor de andere onderdelen is het € 8,00.

Handleidingen voor inschrijven Business Teams

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande team? Lees dan deze praktische handleidingen door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een team
- Het stappenplan voor het deelnemen aan een bestaande team

Handleidingen voor inschrijven scholen/verenigingen

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bij het inschrijven van een bestaande groep? Lees dan onderstaande praktische handleiding door:

- Het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een groep

Hotel

Fris en uitgerust aan de start staan op zondag 1 september 2019? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Tilburg van! De Gemeentewijzer Tilburg biedt een overzicht van bed & breakfasts tot luxe hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Inschrijven

De inschrijving voor de 32e editie is geopend. Kies jouw onderdeel en maak deel uit van de 32e CZ Tilburg Ten Miles. Schrijf je hier in. De inschrijving sluit op zaterdag 31 augustus om 23:59 uur tenzij een onderdeel eerder is uitverkocht.

Kleedgelegenheid

Nabij de start/finish bevindt zich ruim voldoende kleedgelegenheid in de Wagenmakerij. Er zijn aparte gelegenheden voor dames en heren. De kleedgelegenheid sluit om 17.00 uur.

Leeftijden

Voor de leeftijdlimieten gelden de leeftijden op de dag van het evenement:

 • CZ Tilburg Ten Miles: 16 jaar
 • Tilburg Ladies Run: 16 jaar
 • Vidiled Trimloop 10 km: 16 jaar
 • Rabobank City Run: 10 jaar
 • CZ Family Run: 4 jaar
 • Sterre Minirun: 0 t/m 4 jaar
 • De Wever TTM4YOU: 6 jaar
 • CZ TTM Wandeltocht: 6 jaar
Marathon-Photos

Marathon-Photos.com is de officiële fotograaf voor de CZ Tilburg Ten Miles. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken langs het parcours en natuurlijk op de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat je startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finishstreep een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je je medaille laten graveren met je naam en eindtijd.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als he problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Muziek langs het parcours

De CZ Tilburg Ten Miles heeft een traditie van een geweldige sfeer waarbij tientallen orkestjes zowel voor deelnemers als publiek een hoofdrol spelen. Ze zorgen voor sfeer en blazen deelnemers moed in.

De coördinator orkestjes maakt de afspraken met de diverse straatorkestjes. Wie spelen er, op welke plaats en op welke tijdstippen. Orkestjes die geïnteresseerd zijn wordt verzocht contact op te nemen via info@tilburgtenmiles.nl onder vermelding van naam orkestje, contactpersoon, e-mailadres en telefoonnummer. Onze coördinator benadert u dan zo spoedig mogelijk.

Orkestjes

De CZ Tilburg Ten Miles heeft een traditie van een geweldige sfeer waarbij tientallen orkestjes zowel voor deelnemers als publiek een hoofdrol spelen. Ze zorgen voor sfeer en blazen deelnemers moed in. De coördinator orkestjes maakt de afspraken met de diverse straatorkestjes. Wie spelen er, op welke plaats en op welke tijdstippen. Orkestjes die geïnteresseerd zijn wordt verzocht contact op te nemen via info@tilburgtenmiles.nl onder vermelding van naam orkestje, contactpersoon, e-mailadres en telefoonnummeronder. Onze coördinator benadert u dan zo spoedig mogelijk.

Pacing Team

Vind hier alle informatie over het Pacing Team

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten.

Plattegronden

Op deze pagina vind je handige plattegronden voor het start- en finishgebied van de diverse onderdelen tijdens de CZ Tilburg Ten Miles. Bekijk ze vooraf goed om jezelf alvast wegwijs te maken tijdens CZ Tilburg Ten Miles weekend. 

Programma

Bekijk hier het volledige programma van de CZ Tilburg Ten Miles.

Shirt

Ook dit jaar is er weer een officieel T-shirt ontworpen voor deelnemers aan de CZ Tilburg Ten Miles. Deze kun je voor € 17,50 bij jouw inschrijving bestellen. 

Ophalen shirt
Indien je dit shirt hebt besteld, vind je een voucher aan jouw startnummer. Staat er op dit voucher een kruis dan heb je geen shirt besteld. Met de voucher kun je t/m vrijdagmiddag 30 augustus het shirt ophalen bij Runshop Greg van Hest (Wilhelminapark 43, Tilburg). Zaterdag 31 augustus (8.00 - 16.00 uur) en zondag 1 september (tot en met 14.00 uur) is het shirt op te halen in de Wagenmakerij.

Vanaf dinsdag 3 september t/m 13 september kan het shirt tegen inlevering van de coupon weer worden afgehaald bij Runshop Greg van Hest. Er is dan geen maatgarantie meer!

Startnummer

Als je je uiterlijk zondag 4 augustus hebt ingeschreven voor de CZ Tilburg Ten Miles en uiterlijk zondag 11 augustus voor de CZ TTM Wandeltocht, dan krijg je het startnummer of wandelkaart een week voor het evenement toegestuurd op het door jou opgegeven adres. Heb je een shirt besteld dan heb je daarvoor een coupon aan je startnummer. Indien je hebt ingeschreven na 4 augustus voor de CZ Tilburg Ten Miles of na 11 augustus voor de CZ TTM Wandeltocht of je hebt geen startnummer of wandelkaart ontvangen, dan dien je jouw startnummer of wandelkaart op te halen in de Wagenmakerij aan de Burgemeester Brokxlaan 4, 5041SB, Tilburg.

Jouw naam op je startnummer? Zorg dan dat je uiterlijk zondag 4 augustus bent inschreven. Na deze datum is dit niet meer mogelijk. Het overdragen van een startnummer is mogelijk tot en met vrijdag 30 augustus en dit dien je zelf te doen via jouw MyLaps account.

De contactpersoon van de groepen en Business Teams ontvangen het startpakket ongeveer een week voor het evenement op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk zondag 4 augustus hebben ingeschreven. Bij groepsinschrijvingen na 4 augustus kan de contactpersoon de startpakketten ophalen in de Wagenmakerij  aan de Burgemeester Brokxlaan 4, 5041SB, Tilburg.  

Openingstijden secretariaat

Zaterdag 1 september    08.00 - 16.00 uur
Zondag 2 september   09.00 - 14.00 uur
Startnummer overdragen

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een startnummer hebt gekocht, kun je je startnummer laten overschrijven op een andere naam. Hieronder lees je alle informatie. 

Overdragen met voornaam op startnummer

In verband met het bestellen van de startnummers is het overschrijven van een startnummer met bedrukking van voornaam mogelijk tot en met zondag 4 augustus. Hierna worden de startnummers bedrukt en is het niet meer mogelijk jouw voornaam op het startnummer te drukken. 

Overdragen met naam in de online uitslagen

Het is na 4 augustus nog steeds mogelijk om je startnummer over te dragen zodat de naam in de uitslagen goed staat. Het startbewijs wordt dan per e-mail opgestuurd naar degene die staat ingeschreven en dient onderling te worden overdragen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de lopers. Startnummers kunnen worden overgedragen t/m vrijdag 30 augustus en kan alleen via het online inschrijfformulier op de website. Het is niet mogelijk om dit ter plekke in de Wagenmakerij te regelen.

Let op: als je je ingeschreven hebt voor 5 augustus dan wordt het startnummer nog naar de oude deelnemer gestuurd met de naam van die persoon erop. Je dient zelf zorg te dragen van de juiste overdracht van het fysieke startnummer.

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je Mylaps account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!

Betaling

De eventuele betaling voor het overnemen van het startnummer dient onderling geregeld te worden.

Startvakken

CZ Tilburg Ten Miles - 10 Engelse Mijl
Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers 1 t/m 300. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig. 

Recreanten kunnen starten uit de vakken B (advies tijd <1.15 uur), C (1.15 - 1.40 uur) en D (>1.40 uur). Wanneer een vak vol is wordt dit gesloten, zorg dus dat je op tijd in het vak van jouw keuze staat. 

Voor de 10 EM zijn er twee starts. Startvakken AA, A en B starten om 13.30 uur; startvakken C en D vertrekken om 13.45 uur. Het is iedere recreatieve deelnemer vrij om een keuze te maken uit de startvakken B, C of D (de vakken sluiten wanneer deze vol zijn). Iedere deelnemer ontvangt zijn/haar eigen gelopen tijd, gemeten via de MyLaps BibTag.

Bij dit onderdeel zijn pacers aanwezig.

Tilburg Ladies Run - 10 km
Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers F1 t/m F100. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig.

Recreanten kunnen starten uit de vakken B. Iedere deelnemer ontvangt zijn/haar eigen gelopen tijd, gemeten via de MyLaps BibTag.

Vidiled Trimloop 10 km
Recreanten kunnen starten uit het vak C. Iedere deelnemer ontvangt zijn/haar eigen gelopen tijd, gemeten via de MyLaps BibTag.

Rabobank City Run - 5 km
Bij de Rabobank City Run zijn twee startvakken. In startvak A vertrekken de jongeren tot en met 16 jaar die aan de jeugdwedstrijd 5 km deelnemen. In startvak B dienen de overige deelnemers te starten. Let op: de jongeren mogen vooraan starten, maar het is niet verplicht. 

Overige afstanden
Bij de Sterre Minirun, CZ Familyrun en TTM4YOU zijn geen startvakken.

Tassenafgifte

In de Wagenmakerij - vlakbij het start/finishgebied - bestaat de mogelijkheid om kleding af te geven op het kledingdepot. Afgifte van kleding is op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk voor verlies van en/of schade aan kleding. Het kledingdepot is geopend t/m 17.00 uur, zorg dat je tijdig jouw tas weer hebt opgehaald.

Tijdslimieten

De volgende tijdslimieten worden gehanteerd tijdens de CZ Tilburg Ten Miles.

Onderdeel Tijdslimiet
Rabobank City Run 50 minuten
Trimloop 10 km 1 uur en 20 minuten
Tilburg Ladies Run  1 uur en 30 minuten
CZ Tilburg Ten Miles

2 uur en 10 minuten
Sluiting finish 16.00 uur

 

 

Tijdregistratie

MYLAPS BibTag
Bij alle afstanden zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

TTM4YOU

De Wever TTM4YOU is voor deelnemers die ‘aangepast’ mee willen doen aan de CZ Family Run 2 km, Rabobank City Run 5 km of Trimloop 10 km. Onder het motto ‘Doe de CZ Tilburg Ten Miles anders’ kun je wandelend, in je rolstoel, met je rollator, in je scootmobiel of op een andere alternatieve manier meedoen. Vaststaat is dat we voor een sfeervolle entourage zullen zorgen zoals dat de gewoonte is bij de CZ Tilburg Ten Miles! 

Toiletten

Toiletten vind je in het start- en finishgebied.

Uitslagen eerdere edities

Alle uitslagen van de CZ Tilburg Ten Miles staan op de dag van het evenement op de website. De bruto tijd is de officiële tijd.

Uitslagen van eerdere edities vind je hier.

Verzorging

Op verschillende plekken langs het parcours en na de finish zijn er verzorgingsposten met water en sponzen. Je komt deze posten om de paar kilometer tegen. Maak er gebruik van, zeker als het warm weer is. 

5 kilometer 1x water
10 kilometer 2x water en 2x spons
10 Engelse Mijl   3x water en 3x spons

 
Na de finish is er voor iedere deelnemer Vitamin Well, water en een appel.

Voorbereiding

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de NN Marathon Rotterdam. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Vragen

Heb je een vraag en staat het antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in. Wij streven ernaar om jouw mail zo snel mogelijk te beantwoorden. Wij vragen je vriendelijk om ons antwoord af te wachten en jouw vraag niet nogmaals te stellen.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing.

Wijzigen inschrijving

Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden.

Het overschrijven op een andere naam kan alleen door online in te loggen op je Mylaps account tot en met vrijdag 30 augustus. Let op: als je je ingeschreven hebt voor 5 augustus dan wordt het startnummer nog naar de oude deelnemer gestuurd met de naam van die persoon erop. Je dient zelf zorg te dragen van de juiste overdracht van het fysieke startnummer.