Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw dashboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 1 september? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Bij de Sterre Minirun loopt verplicht één begeleider per kind mee (coachnummer is gratis). Ouders of begeleiders die mee willen lopen met de Villa Pardoes Kids Run (niet verplicht) dienen een coachnummer te bestellen voor € 2,50 tijdens het inschrijven. Bij CZ Family Run zijn geen coachnummers beschikbaar en moet iedereen zichzelf inschrijven. Deelnemers aan De Wever TTM4YOU ontvangen gratis een buddynummer.

Datum

Wanneer is de CZ Tilburg Ten Miles?
De CZ Tilburg Ten Miles vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september. Het volledige programma kun je hier vinden. 

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Inschrijven voor de 34e editie is mogelijk. 

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Klik hier voor de praktische handleiding. 

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • CZ Tilburg Ten Miles: 16 jaar
 • Rabobank Ladies Run 10 km: 16 jaar
 • Itlinx Trimloop 10 km: 16 jaar
 • SPAR City Run 5 km: 8 jaar
 • CZ Family Run: 4 jaar
 • Villa Pardoes Kids Run: 0 t/m 8 jaar
 • Sterre Minirun: 0 t/m 4 jaar
 • De Wever TTM4YOU: 4 jaar
 • Fujifilm Business Run: 16 jaar
 • CZ TTM Wandeltocht: 6 jaar
Shirt

Kan ik een event shirt bestellen?

Je kunt tijdens het inschrijven (zolang de voorraad strekt) een Limited Edition Running Shirt bestellen voor € 25,-. Momenteel is het ontwerp voor het shirt nog niet bekend. Heb je je al ingeschreven? Je kunt het event shirt bestellen door in te loggen op jouw dashboard en te klikken op 'voeg producten toe'.

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Heb je op zaterdag 23 september het startnummer nog niet ontvangen, kom dan op zaterdag naar de helpdesk. De locatie van de helpdesk wordt op een later moment bekend gemaakt.

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De start van de 10 km en 10 EM is ingedeeld in startvakken. Snelle lopers zullen starten in vak A. De overige deelnemers zullen worden ingedeeld aan de hand van hun verwachte finishtijd. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers en snelle loopsters.

Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot een dag voor het evenement voor een onderdeel (digitaal) inschrijven, mits deze niet is gesloten of uitverkocht.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Run.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Kan ik me ergens omkleden tijdens het evenement? 
Beperkt kleedgelegenheid en mogelijkheid tot tassenafgifte

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken voor € 5,- voor de Sterre Minirun, Villa Pardoes Kids Run, CZ Family Run en De Wever TTM4YOU en € 8,00 voor alle andere onderdelen. 

Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard.

Muziek

Is er muziek op het parcours?
De CZ Tilburg Ten Miles heeft een traditie van een geweldige sfeer waarbij tientallen orkestjes zowel voor deelnemers als publiek een hoofdrol spelen. Ze zorgen voor sfeer en blazen deelnemers moed in.
De coördinator orkestjes maakt de afspraken met de diverse straatorkestjes. Wie spelen er, op welke plaats en op welke tijdstippen. Orkestjes die geïnteresseerd zijn wordt verzocht contact op te nemen via het contactformulier. Onze coördinator benadert u dan zo spoedig mogelijk.

Pacers

Zijn er pacers?
Ja. In aanloop naar het evenement publiceren we hier meer informatie over.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijsuitreiking

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn elk jaar prijzen te winnen bij de CZ Tilburg Ten Miles. Op het podium nabij de finish vinden de prijsuitreikingen plaats. Ook voor de Jeugdloop 5 km 1e 3 jongens en meisjes, Rabobank Ladies Run 10 km 1e 3 vrouwen en 1e 3 vrouwen masters overall, CZ Tilburg Ten Miles 1e 3 mannen en 1e 3 mannen masters overall

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zaterdag. 
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zondag

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij de CZ Tilburg Ten Miles op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Op welke km-punten staan er klokken?
Bij de start en finish op de 5 en 10 km en EM. Bij de 10 km op 1, 2, 3 en 5 km. Bij de 10 EM op 1, 2, 3, 5, 10 en 15 km.

Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?

 • CZ Tilburg Ten Miles: 2 uur en 10 minuten 
 • Itlinx Trimloop 10 km: 1 uur en 20 minuten
 • Rabobank Ladies Run 10 km: 1 uur en 30 minuten
 • SPAR City Run 5 km: 50 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de start en bij de finish.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. evenementnaam, je startnummer en eventueel zelf geklokte tijde

Verzorging parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Langs het parcours bewegen zich EHBO-ers die de deelnemers in geval van problemen kunnen helpen. Op verschillende plekken langs het parcours en na de finish zijn er verzorgingsposten met water en sponzen. Je komt deze posten om de paar kilometer tegen. Maak er gebruik van, zeker als het warm weer is.

5 kilometer 1x water
10 kilometer 2x water en 1x spons
10 Engelse Mijl   3x water en 3x spons


Na de finish is er voor iedere deelnemer AA Drink, water, Snelle Jelle en een appel.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement wordt de app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe die er tot dan nog niet in staan);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.

Download hier de gratis app voor Android
Download hier de gratis app voor iOS

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de CZ Tilburg Ten Miles?
Klik hier voor alle informatie over de goede doelen.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Fris en uitgerust aan de start staan van de CZ Tilburg Ten Miles? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Tilburg van! Gemeentewijzer Tilburg biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.