Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw dashboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 1 september? Op je startnummer zal je oude afstand nog zichtbaar zijn, de startnummers zijn dan namelijk al gedrukt. Je kunt met je huidige startbewijs aansluiten in het startvak van de nieuwe afstand. Het is niet nodig je te melden bij het wedstrijdsecretariaat.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is t/m 31 augustus mogelijk om jouw inschrijving te annuleren als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Zonder annuleringsverzekering is het niet mogelijk om je inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Bij de Sterre Minirun loopt verplicht één begeleider per kind mee (coachnummer is gratis). Ouders of begeleiders die mee willen lopen met de Villa Pardoes Kids Run (niet verplicht) dienen een coachnummer te bestellen voor € 2,50 tijdens het inschrijven. Bij CZ Family Run zijn geen coachnummers beschikbaar en moet iedereen zichzelf inschrijven. Deelnemers aan De Wever TTM4YOU ontvangen gratis een buddynummer.

Datum

Wanneer is de CZ Tilburg Ten Miles?
De CZ Tilburg Ten Miles vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het volledige programma kun je hier vinden. 

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Inschrijven voor de 35e editie is nog niet mogelijk. 

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Klik hier voor de praktische handleiding. 

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard.

Het is op dit moment niet meer mogelijk je adres te wijzigen of extra producten bij te bestellen.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • CZ Tilburg Ten Miles: 16 jaar
 • Rabobank Ladies Run 10 km: 16 jaar
 • Itlinx Trimloop 10 km: 16 jaar
 • SPAR City Run 5 km: 8 jaar (indien je als volwassenen met iemand onder de 16 jaar wilt lopen, kunnen jullie beiden starten in de algemene SPAR City Run 5km)
 • CZ Family Run: 4 jaar
 • Villa Pardoes Kids Run: 0 t/m 8 jaar
 • Sterre Minirun: 0 t/m 4 jaar
 • De Wever TTM4YOU: 4 jaar
 • Fujifilm Business Run: 16 jaar
 • CZ TTM Wandeltocht: 6 jaar
Shirt

Kan ik een event shirt bestellen?

Indien je nog niet ingeschreven bent is het mogelijk om het Limited Edition Running shirt te bestellen tijdens jouw inschrijving (zolang de voorraad strekt) voor €25,-. Indien je al ingeschreven bent is het niet meer mogelijk om het Limited Edition Running shirt bij te bestellen via het dashboard. 

 

Tegen inlevering van de voucher aan je startnummer kun je het bestelde shirt ophalen bij:

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september

Runshop Greg van Hest

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Eventterrein CZ Tilburg Ten Miles (Koepelhal)

Maandag 25 september t/m zaterdag 2 oktober

Runshop Greg van Hest

 

Snelle lopers

Kan ik meedoen als snelle loper?
Als snelle loper kun je deelnemen aan de CZ Tilburg Ten Miles. Voor meer informatie en voorwaarden met betrekking tot de deelname, klik hier

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Heb je op zaterdag 28 september het startnummer nog niet ontvangen, kom dan op zaterdag naar het wedstrijdsecretariaat in de Koepelhal. 

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De start van de 10 km en 10 EM is ingedeeld in startvakken. Snelle lopers zullen starten in vak A. De overige deelnemers zullen worden ingedeeld aan de hand van hun verwachte finishtijd. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers en snelle loopsters.

Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot een dag voor het evenement voor een onderdeel (digitaal) inschrijven, mits deze niet is gesloten of uitverkocht.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Run.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Medaille of wandelpin

Krijg ik een medaille of wandelpin?
Alle deelnemers van de CZ TTM Wandeltochten ontvangen na het passeren van de finish een unieke wandelpin als herinnering aan het evenement.

Alle deelnemers van de CZ Tilburg Ten Miles ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken voor € 5,- voor de Sterre Minirun, Villa Pardoes Kids Run, CZ Family Run en De Wever TTM4YOU en € 8,00 voor alle andere onderdelen. 

Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard.

Muziek

Is er muziek op het parcours?
De CZ Tilburg Ten Miles heeft een traditie van een geweldige sfeer waarbij tientallen orkestjes zowel voor deelnemers als publiek een hoofdrol spelen. Ze zorgen voor sfeer en blazen deelnemers moed in.
De coördinator orkestjes maakt de afspraken met de diverse straatorkestjes. Wie spelen er, op welke plaats en op welke tijdstippen. Orkestjes die geïnteresseerd zijn wordt verzocht contact op te nemen via het contactformulier. Onze coördinator benadert u dan zo spoedig mogelijk.

Pacers

Zijn er pacers?
Bij de CZ Tilburg Ten Miles hebben we pacers op de volgende eindtijden: 

 • 1:10 uur
 • 1:20 uur
 • 1:30 uur
 • 1:40 uur
 • 1:50 uur

De pacers zijn herkenbaar in het startvak aan gekleurde vlaggen met daarop de eindtijd.  

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijsuitreiking

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn elk jaar prijzen te winnen bij de CZ Tilburg Ten Miles. Op het podium nabij de finish vinden de prijsuitreikingen plaats.

CZ Tilburg Ten Miles: top drie mannen en top drie vrouwen.
Rabobank 10 km: top drie mannen en top drie vrouwen.
Jeugdloop SPAR City Run 5 km: top drie mannen en top drie vrouwen.
SPAR City Run 5 km: top drie mannen en top drie vrouwen.
Fujifilm Business Run: top drie bedrijven 10 Engelse Mijl, top drie bedrijven 10 km en top drie bedrijven 5 km. 

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zaterdag. 
Klik hier voor alle informatie over de start en finish op zondag

Tassenafgifte

Kan ik mijn tas afgeven op het evenemententerrein? 
Op het evenemententerrein bevindt zich een tassenafgifte. De tassenafgifte is op zondag open van 8.00 tot 17:00 uur. Op zaterdag is er geen tassenafgifte.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Er wordt een MYLAPS BibTag gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. Er is tijdsregistratie bij de volgende afstanden:

 • Jeugdloop SPAR City Run 5 km
 • SPAR City Run 5 km
 • Rabobank 10 km
 • CZ Tilburg Ten Miles 
 • Fujifilm Business Runs (5 km, 10 km en 10 EM)


Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Op welke km-punten staan er klokken?
Bij de start en finish op de 5km, 10km en 10 EM. Bij de 10km is er tijdsregistratie op de 5 en 10km. Op de 10 EM is er tijdsregistratie op de 5, 10 en 15 km.

Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?

 • CZ Tilburg Ten Miles: 2 uur en 10 minuten 
 • Rabobank 10 km: 1 uur en 20 minuten
 • SPAR City Run 5 km: 50 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Tilburg Triple

Doet de CZ Tilburg Ten Miles mee aan de Tilburg Triple?

Als je meedoet aan de Tilburg Triple kun je na de finish bij de stand van de Tilburg Triple je melden om je deelname aan de CZ Tilburg Ten Miles te laten meetellen voor de Tilburg Triple.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de start en bij de finish.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. evenementnaam, je startnummer en eventueel zelf geklokte tijde

Verzorging parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Langs het parcours bewegen zich EHBO-ers die de deelnemers in geval van problemen kunnen helpen. Op verschillende plekken langs het parcours en na de finish zijn er verzorgingsposten met water en sponzen. Je komt deze posten om de paar kilometer tegen. Maak er gebruik van, zeker als het warm weer is.

5 kilometer 1x water en 1x spons
10 kilometer 2x water en 1x spons
10 Engelse Mijl   3x water en 2x spons


Na de finish is er voor iedere deelnemer sportdrank, water en Snelle Jelle. Deelnemers aan de 5km, 10km en 10 EM ontvangen ook een Lindahl's protein drink. 

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement wordt de app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe die er tot dan nog niet in staan);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.

Download hier de gratis app voor Android
Download hier de gratis app voor iOS

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de CZ Tilburg Ten Miles?
Klik hier voor alle informatie over de goede doelen.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Fris en uitgerust aan de start staan van de CZ Tilburg Ten Miles? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Tilburg van! Gemeentewijzer Tilburg biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.