Parcoursen

Parcoursen

Het parcours in Tilburg staat bekend als één van de snelste ter wereld. De beste wereldtijd ooit gelopen op 10 Engelse Mijlen staat sinds 2005 met 44.24 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie, uiteraard gelopen in Tilburg. De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september 2017 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde was de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Het Nederlands record staat sinds 2017 met 46.26 op naam van Abdi Nageeye. Onderweg realiseerde hij met 43.25 ook het officiële record op 15 km. Ook dat record is al jarenlang in Tilburgse handen met achtereenvolgens Greg van Hest, Kamiel Maase en Khalid Choukoud. Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10 km vrouwen stond.

Bekijk hieronder de officiële parcoursen van de CZ Tilburg Ten Miles 2019.


Sterre Minirun

300 meter

Speciaal voor de allerkleinsten is de start op het NS Plein en de finish op de Burgmeester Brokxlaan waar later ook de andere onderdelen passeren. De finish is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Bekijk parcours

CZ Family Run & De Wever TTM4YOU

2 km

In 2019 krijgt de CZ Family Run een nieuw parcours. Het nieuwe parcours start op de Burgemeester Brokxlaan en komt na 2 km weer terug bij de finish, waar vele toeschouwers je aanmoedigen.

Bekijk parcours

Rabobank City Run & De Wever TTM4YOU & Fujifilm Business Run

5 km

De start van de City Run is op de Burgemeester Brokxlaan, gaat langs het Wilhelminapark en dwars door het centrum om na 5 km weer terug richting de bruisende Spoorzone.

Bekijk parcours

Vidiled Trimloop 10 km & De Wever TTM4YOU & Fujifilm Business Run

10 km

Dit onderdeel start op de Burgemeester Brokxlaan, loopt over de Besterdring, Veldhovenring, langs het Wilhelminapark en gaat dwars door het centrum langs het Piusplein om vervolgens weer te finishen in de Spoorzone.

Bekijk parcours

Tilburg Ladies Run & Fujifilm Business Run

10 km

Het parcours van de Tilburg Ladies Run gaat over exact hetzelfde parcours als de Trimloop 10 km. Het parcours staat bekend om haar snelle tijden en is met drie prestaties in de wereld top tien vertegenwoordigd. Na 10 km finish je in een feestelijke Spoorzone.

Bekijk parcours

CZ Tilburg Ten Miles & Fujifilm Business Run

16,1 km

Het stadse parcours van de CZ Tilburg Ten Miles start op de Burgemeester Brokxlaan en loopt door hartje Tilburg. De totale lengte bedraagt 16,1 km. In diverse wijken is het publiek volop aanwezig om je aan te moedigen.

Bekijk parcours