Parcoursen

Parcoursen

Het parcours in Tilburg staat bekend als één van de snelste ter wereld. De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september 2017 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde is de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Tilburg heeft met de 45.06 van Evans Chebet ook de tweede plaats in handen op deze prestigieuze ranglijst. De beste wereldtijd ooit gelopen op 10 Engelse Mijlen staat sinds 2005 met 44.24 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie, uiteraard gelopen in Tilburg. Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10km vrouwen stond. 

Nieuwe parcoursen 2018

In 2018 krijgen alle parcoursen een nieuw parcours. Dat heeft onder andere te maken met het tijdelijke busstation naast het centraal station van Tilburg. De start blijft op de Burgermeerster Brokxlaan maar is de komende editie ter hoogte van de Wagenstraat. Vanaf hier gaan de routes van de 5 km, 10 km en 10 EM over de Besterdring, Veldhovenring en Wilhelminapark. Daarnaast is voor de 10 EM een passage over de Esplanade van het universiteitsterrein gerealiseerd. 

Bij de 1 EM, 5 km en 10 km wordt gebruik gemaakt van de tunnel Willem II-straat passage, de Willem II-straat en de Stadhuisstraat. Dit belooft een sfeervol deel van het parcours te worden. De laatste kilometer over de korte Heuvel, de Heuvelring en NS plein blijft ongewijzigd. Ook blijft het gebruik van de Koepelhal en Wagenmakerij als in 2017. 

Bekijk hieronder de parcourskaarten voor 2018.


Sterre Minirun

300 meter

Speciaal voor de allerkleinsten is de start op het NS Plein en de finish op de Burgmeester Brokxlaan waar later ook de andere onderdelen passeren. De finish is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Bekijk parcours

CZ Family Run

1 EM (1,6 km)

Het nieuwe parcours in 2018 gaat over de Burgemeester Brokxlaan, door de tunnel van de Willem II-straat passage, de Willem II-straat en de Heuvelstraat naar de Heuvelring, waar vele toeschouwers je naar de finish toe aanmoedigen.

Bekijk parcours

City Run

5 km

De start van de City Run is de komende editie op de Burgemeester Brokxlaan, gaat langs het Wilhelminapark en dwars door het centrum om na 5 km weer terug richting de bruisende Spoorzone.

Bekijk parcours

Trimloop 10 km

10 km

Dit onderdeel start op de Burgemeester Brokxlaan, loopt over de Besterdring, Veldhovenring en Wilhelminapark en gaat dwars door het centrum langs het Piusplein om vervolgens weer te finishen in de Spoorzone.

Bekijk parcours

Rabobank Tilburg Ladies Run

10 km

Het parcours van de Rabobank Tilburg Ladies Run gaat over exact hetzelfde parcours als de Trimloop 10 km. Het parcours staat bekend om haar snelle tijden en is met drie prestaties in de wereld top tien vertegenwoordigd. Na 10 km finish je in een feestelijke Spoorzone.

Bekijk parcours

CZ Tilburg Ten Miles

16,1 km

Het stadse parcours van de CZ Tilburg Ten Miles start op de Burgemeester Brokxlaan en loopt door hartje Tilburg. De totale lengte bedraagt 16,1 km. In diverse wijken is het publiek volop aanwezig om je aan te moedigen.

Bekijk parcours