Tilburg4GlobalGoals-Boulevard

Tilburg4GlobalGoals-Boulevard

 

ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

CZ TILBURG TEN MILES & TILBURG4GLOBALGOALS-BOULEVARD

LOCATIE: SPOORZONE

TIJD: 10.00 -16.30 uur

 

Sinds 2018 is Tilburg4globalgoals sponsor van Tilburg Ten Miles. Tilburg4globalgoals is een netwerk van Tilburgse organisaties die zich inzetten voor een meer duurzame en eerlijke wereld. Tijdens Tilburg Ten Miles presenteren we die 17 global goals op een sfeervolle en kleurrijke boulevard. Kom je ook kijken?

 

Global Goal 1 Geen Armoede  

Poseer bij  “Uit Liefde” in een tweedehands trouwjurk of -pak en laat jezelf fotograferen.

Sociale Raad Tilburg laat zien hoe armoede wordt bestreden in Tilburg en vraagt bezoekers suggesties voor haar advisering aan gemeente Tilburg.

Global Goal 2 Geen honger

Voor de LocHal staat een grote, gele Amerikaanse schoolbus. Daar kunnen bezoekers zich laten informeren over alle Global Goals en in het bijzonder hoe we honger de wereld uitkrijgen in Tilburg én daarbuiten.

Global Goal 3 Goede gezondheid en welzijn

Rabobank en Willem II Betrokken laten zien dat gezonde voeding écht wel lekker kan zijn. Scoor ondertussen een paar goals en ervaar hoe het is om dement te zijn met een VR-bril van De Wever. Die nemen ook hun technokoffer mee vol met innovaties in ouderenzorg.

Global Goal 4 Kwaliteitsonderwijs

Bij T-PrimaiR,  koepel van Tilburgse basisscholen, Ontdekstation013 en ‘Van Pet naar Pret’ gaan kinderen spelenderwijs aan de slag met circulariteit, techniek en duurzaamheid. Hoezo saai?

Global Goal 5 Gendergelijkheid

Hoe zou jij het vinden om nagefloten of seksueel geïntimideerd te worden? Bij vrouwenemancipatiecentrum Feniks ervaar je het met een VR-bril.

Bij COC mag iedereen – jong en oud - elkaar zoenen in een Instagram kader.

Global Goal 7 Betaalbare en duurzame energie

De energiecoaches van Tiwos, TBV Wonen en WonenBreburg laten praktische tips zien om energie te besparen. En leggen je ludieke dilemma’s voor.

Global Goal 8 Waardig werk en economische groei

Bij Sierra Leone Youth Initiative laten ze zien hoe jongeren aldaar op naaimachines uit Tilburg Afrikaanse tassen maken. Wil jij achter de naaimachine? 

Global Goal 9 Industrie, innovatie en infrastructuur

Laat al je wensen en dromen voor een eerlijke en duurzame wereld in 2030 achter in een “grote jurk” of in een ”wandelend dagboek”.

Global Goal 10 Ongelijkheid verminderen

Broodje Aap& Linke Soep maakt multiculturele hapjes: voor én samen met migranten.

Gedeeld Verleden en Gezamenlijke Toekomst staat op de Boulevard en gaat in gesprek over het Slavernijmonument op het Johan Stekelenburgplein dat 1 juli 2022 is onthuld.

Global Goal 11 Duurzame steden en gemeenschappen

Studenten van MBO Yuverta Tilburg laten de toekomstige duurzame stad Tilburg zien. In Lego nog wel.

Global Goal 12 Verantwoorde consumptie en productie

Bij FAIR TRADE Tilburg –SWITCH/ContourdeTwern treedt “Boontje” op. Voor een eerlijke koffie (Prijs). Ook kun je aangeven wat jíj FAIR vindt. Bij “Tante Pollewop” mag je papieren tasjes vullen met kleding en gratis meenemen. Dan leer je pas welke verspilling er is in de textielindustrie.

Global Goal 13 Klimaatactie

Wil je beleven hoe het is gesteld met de biodiversiteit en leefbaarheid in de binnenstad? Kom dan langs bij Bibliotheek Midden Brabant en Kunstloc Brabant. Check!

Global Goal 14 Leven in het water

Stichting Herpetofauna toont opgezette dieren: verlicht en verwarmd. Je kunt zien hoe de dieren worden geconserveerd en hoe duurzaam onderzoek tot stand komt. Boeiend!

Global Goal 15 Leven op het land

Natuurmuseum Brabant legt de focus op insecten. Ze spelen een sleutelrol in ons ecosysteem.

Ze komen met veel belevingen van waarbij jong en oud actief kunnen meedoen. Insecten zijn superhelden. “Kijk of jij net zo sterk bent als een hommel?”. “Spring jij net zover als de springstaart die wel 16x zijn lengte ver springt?” en “Ben jij net zo behendig als de libel?  

Ook kun je kijken onder een microscoop naar insecten uit de Tilburgse Kaaistoep.

Global Goal 16 Vrede, justitie en sterke publieke diensten

ShelterCity-SWITCH/ContourdeTwern laten  zien hoe vluchtelingen en onderdrukten uit oorlogsgebieden drie maanden op adem kunnen komen in Tilburg. En in alle vrijheid de broodnodige verbindingen kunnen leggen.

Wereldpodium komt met een verrassing!

Global Goal 17 Partnerschap en doelstellingen bereiken

Speel de “Vogeltjesrace voor Global Goals 2030” bij stedenband Tilburg-Matagalpa/LBSNN  en ga met je TTM-medaille én je favoriete Global Goal op de foto.

En als je dan toch op de Boulevard bent. Ga dan ook even naar de drie exposities met honderden tekeningen en foto’s van Tilburgse kinderen en jongeren van Jeanne D ‘Arc basisschool, Beatrix College, MBO Yuverta Tilburg en van partnersteden van Tilburg.

 

 

Deze activiteiten worden meegefinancierd door gemeente Tilburg, LBSNN, Platforma-Council of European Municipalities and Regions en Europese Unie.

      


Uitslagen CZ Tilburg Ten Miles 2022

De uitslagen van de CZ Tilburg Ten Miles 2022 vind je hier.

Lees meer