Sfeerverslag vrijdag

Succesvolle aftrap 30e CZ Tilburg Ten Miles met Spoorzone Run

Op vrijdagavond 1 september trapte de CZ Tilburg Ten Miles haar 30e editie af met De Rooi Pannen Spoorzone Run. De tweede editie van deze unieke belevingsloop trok ruim 500 sportievelingen. Zij konden genieten van een uniek parcours van ruim 5 km dat hen langs en door maar liefst negentien bijzondere locaties leidde in de Spoorzone.

De tweede De Rooi Pannen Spoorzone Run begon al als een feestje. De Schotse doedelzakband uit Tilburg, Dutch Pipes & Drums, was speciaal voor deze gelegenheid naar de Koepelhal gekomen en gaf met een showorkest het startschot. De lopers doken nog geen 200 meter verder al de Oude Wagenmakerij in. Naast deze locatie werden nog meer historische gebouwen aangedaan, zoals Gebouw 88, het Deprezgebouw en Stoom 013. Deelnemers kwamen op deze manier op locaties van de vroegere spoorwegwerkplaats van de NS waar ze anders niet zouden komen.

Na ongeveer 2 kilometer werd Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen aangedaan. Een echte highlight op het parcours waar lopers door de gang en de tuinen van het woonzorgcentrum liepen en werden aangemoedigd door de enthousiaste bewoners. Runshop Greg van Hest werd ook goed ontvangen als nieuwe locatie op het parcours. “Hoe vaak mag je nu door een winkel hardlopen? Dit is echt heel erg leuk!”, zegt een enthousiaste deelnemer. Ook Ladybird Skatepark, Amarant, het Wilhelminapark, Willemijntje kinderdagverblijf, de kinderboerderij, de Houtloods, Smeer ‘m en restaurant RAW maakten deel uit van de loop. Een mooie mix van locaties waarbij deelnemers werden verrast door verschillende muziek en dans optredens.

Tegen het einde van de route liepen de deelnemers door theater De Boemel, waar ze hun minute of fame kunnen pakken. In Club Smederij werden de hardloopschoenen omgeruild voor dansschoenen, waarna men weer finishte in de fraaie Koepelhal.

De organisatie is zeer tevreden en kijkt terug op een succesvolle tweede editie. “Dit is Tilburg op z’n best. Het was een knallende start van het sportieve en feestelijke weekend”, zegt Henk van Doremalen, directeur CZ Tilburg Ten Miles.

Succesvolle aftrap 30e CZ Tilburg Ten Miles met Spoorzone Run