Sfeerverslag zaterdag

1.200 wandelaars tijdens jubilerende CZ Tilburg Ten Miles

Zaterdag 2 september stond de CZ TTM Wandeltocht op het programma. 1.200 wandelaars, het dubbele van vorig jaar, trokken erop uit in de prachtige natuurgebieden in en rondom Tilburg. Een uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes.

Voor degenen die niet van hardlopen houden, was er de CZ TTM Wandeltocht op zaterdag. Met 1.200 wandelaars en een prachtige nazomerse dag ging op succesvolle wijze de 12e editie van start. Deelnemers volbrachten 3,5 mijl, 5 mijl, 10 mijl of 15 mijl en konden in en rondom Tilburg genieten van prachtige landschappen.

De eerste fanatieke wandelaars verzamelden zich al vroeg in de Wagenmakerij. Vanaf hier startten de 5 en de 10 mijl. De langste afstand, 15 mijl, vertrok vanaf NS station Boxtel. De wandeltocht voerde de deelnemers over zandwegen, bospaden en weilandpaden door de buurtschappen de Moerenburg, het Galgeven en Oisterwijkse bossen en vennen. Voor velen waren er nieuwe en onbekende stukjes natuur in deze tocht uitgezet.

Voor deze editie was er ook een speciale, kortere wandeltocht uitgezet voor SBO scholen en senioren, namelijk de 3,5 mijl Familietocht. De route voerde door de stad naar het Longa terrein en weer terug naar de Spoorzone. “Ik doe nu al voor de zesde keer mee en vond het ook deze keer weer fantastisch georganiseerd. Daarbij was het ook heerlijk wandelweer. Volgend jaar doe ik zeker weer mee!”, zegt een enthousiaste wandelaar.

1.200 wandelaars tijdens jubilerende CZ Tilburg Ten Miles