Zaterdag

Tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
8.00 - 16.00 Ophalen wandelkaarten of startnummers en t-shirts Wagenmakerij
8.30 - 9.30 uur Start 15 mijl Wagenmakerij
8.30 - 10.30 uur Start 5, 8 en 10 mijl Wagenmakerij
10.10 uur Start begeleid wandelen (3,5 mijl) Wagenmakerij
10.20 uur Start Family wandeltocht (3,5 mijl) Wagenmakerij
10.30 uur Start De Wever TTM4YOU wandeltocht (3,5 mijl) Wagenmakerij
15.00 uur Sluiting finish Wagenmakerij

Wandelkaarten

Deelnemers aan de CZ TTM Wandeltocht lopen met een wandelkaart zonder tijdregistratiechip. Bij de start ontvang je de route en het keycord waar je de wandelkaart aan kunt bevestigen. Lees de informatie goed over hoe je jouw wandelkaart krijgt.

Wandelkaarten & T-shirt verkrijgen

T-shirt

Indien je het officiële TTM shirt besteld hebt bij jouw inschrijving, kun je deze op vertoon van jouw wandelkaart zaterdag vanaf 8.00 uur ophalen in de Wagenmakerij.

Routes

De routes worden duidelijk aangegeven middels pijlen. Ze lopen onder andere door de Moerenburg, het Leijdal, landgoed Ter Braakloop en abdij Koningshoeven. Onderweg zijn er verzorgingsposten. De routes worden in aanloop naar het evenement van een update voorzien.

Afstanden

5 mijl

Vanaf de Wagenmakerij start de 5 mijl. De route gaat over zandwegen, bospaden en weilandpaden door het landschapspark de Moerenburg naar de Trappistenbrug. LET OP: Vanaf hier is het mogelijk om (extra) naar Abdij Koningshoeven te lopen. De totale afstand bedraagt dan ca 12 km.

8 mijl

Deze nieuwe wandeltocht start vanaf de Wagenmakerij en gaat door de Moerenburg via landgoed Ter Braakloop naar de Oude Hondsberg en Groot Speijck. Vanaf daar kun je naar station Oisterwijk en dan per trein of bus terugkeren naar Tilburg om je medaille op te halen in de Wagenmakerij. Let op: de kosten voor een treinkaartje zijn voor eigen rekening.

10 mijl

Net als de 5 mijl vertrekt ook de 10 mijl vanaf de Wagenmakerij in de Spoorzone. De wandeltocht voert je door de Moerenburg, het Leijdal, landgoed Ter Braakloop en abdij Koningshoeven. Bij Abdij Koningshoeven is de horeca na 10.00 uur geopend. Let op: toegang wandelen op abdij terrein kan pas na 10.00 uur.

15 mijl

Bij de 15 mijl vertrek je vanaf de Wagenmakerij. De wandeltocht voert je door de Moerenburg en het Leijdal en gaat via landgoed Ter Braakloop naar de Oude Hondsberg, Groot Specijk en abdij Koningshoeven. Bij Groot Speijck en Abdij Koningshoeven is na 10.00 uur horeca geopend. Let op: toegang wandelen op abdij terrein kan pas na 10.00 uur.

Reisadvies

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Tilburg is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je lopend de start en finish bereiken. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

 

Extra info

Openbaar vervoer

De start- en finishlocatie bevindt zich in de Wagenmakerij. Vanwege de grootschaligheid van de CZ Tilburg Ten Miles zal de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292ov.nl of www.ns.nl om je reis via trein en/of bus te plannen.

Parkeren

Als je met de auto komt, houd er dan rekening mee dat delen van de stad voor het evenement worden afgesloten. Het evenement is via de ringbanen uitstekend bereikbaar.

Tilburg is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 (afslag 11) naar de Ringbaan West. Volg de Ringbaan tot Westpoint (de 140 meter hoge woontoren) en sla hier rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Vanuit de richting Waalwijk (en noord of west) kom je vanzelf ook op die Ringbaan-West. Na passage spoorwegviaduct ga je dan bij Westpoint linksaf. Parkeergarage Knegtel is dan de beste optie. 

Bekijk hier de parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg. Een optie is ook om bij de stations Reeshof of Universiteit te parkeren en dan per trein naar het centrum te reizen. 

Fiets

Voor mensen uit Tilburg en omstreken is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtstbijzijnde op de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd.

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.


CZ Tilburg Ten Miles naar eind september 2021

e 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021.

Lees meer