Zondag

Tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
9.00 - 14.00 uur Ophalen startnummers en t-shirts Wagenmakerij
10.15 uur Start Minirun Spoorlaan
10.25 uur Start Kids Run Willem II passage
10.35 uur Start Family Run Willem II passage
10.40 uur Start TTM4YOU 2 km Willem II passage
11.00 uur Start Tilburg4GlobalGoals Cityrun 5 km (incl. Business Run) Willem II passage
11.10 uur Start TTM4YOU 5 km Willem II passage
12.10 uur Start Tilburg Ladies Run (incl. Business Run) Besterdring
12.25 uur Start Trimloop 10 km (incl. Business Run) Besterdring
13.45 uur Start Tilburg Ten Miles (incl. Business Run) Besterdring
16.15 uur Finish laatste loper Burgemeester Brokxlaan

Startvakken

De start van de 5 km, 10 km en 10 EM is ingedeeld in startvakken. Deelnemers aan de wedstrijdloop starten vanuit vak A. Het is iedere recreatieve deelnemer vrij om een keuze te maken uit de startvakken B of C. De vakken sluiten wanneer deze vol zijn.

Bij de Sterre Minirun, CZ Familyrun en De Wever TTM4YOU is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startvakken.

Uitleg startvakken

CZ Tilburg Ten Miles - 10 EM

Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers 1 t/m 300. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig. 

Het is iedere recreatieve deelnemer vrij om een keuze te maken uit de startvakken B (advies tijd <1.15 uur) of C (>1.15). Wanneer een vak vol is wordt dit gesloten, zorg dus dat je op tijd in het vak van jouw keuze staat. Voor de 10 EM zijn er twee starts. Startvakken AA, A en B starten om 13.45 uur; startvakken C vertrekt om 13.55 uur.

Rabobank Tilburg Ladies Run - 10 km

Deelnemers aan de wedstrijdloop kunnen starten vanuit vak A, direct achter de (inter)nationale top in vak AA. Dit geldt voor de startnummers F1 t/m F100. Om deel te nemen aan de wedstrijdloop is een wedstrijdlicentie nodig. Recreanten kunnen starten uit de vakken B. 

Trimloop - 10 km

Recreanten kunnen starten uit het vak C.

Tilburg4GlobalGoals Cityrun - 5km

Bij de Tilburg4GlobalGoals Cityrun zijn er twee startvakken. In startvak A vertrekken de jongeren tot en met 16 jaar die aan de jeugdwedstrijd 5 km deelnemen. In startvak B dienen de overige deelnemers te starten. Let op: de jongeren mogen vooraan starten, maar het is niet verplicht.

Parcoursen

Het parcours in Tilburg staat bekend als één van de snelste ter wereld. De beste wereldtijd ooit gelopen op 10 Engelse Mijlen staat sinds 2005 met 44.24 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie, uiteraard gelopen in Tilburg. De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september 2017 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde was de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Het Nederlands record staat sinds 2017 met 46.26 op naam van Abdi Nageeye. Onderweg realiseerde hij met 43.25 ook het officiële record op 15 km. Ook dat record is al jarenlang in Tilburgse handen met achtereenvolgens Greg van Hest, Kamiel Maase en Khalid Choukoud. Ook bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10 km vrouwen stond.

Parcourskaarten

10 EM

Het stadse parcours start op de Besterdring en loopt door hartje Tilburg. De totale lengte bedraagt 16,1 km. In diverse wijken is het publiek volop aanwezig om je aan te moedigen. Bekijk hier de parcourskaart.

10 km

Dit onderdeel start op de Besterdring, loopt over de Veldhovenring, langs het Wilhelminapark en gaat dwars door het centrum langs het Piusplein. Na 10 km finish je in een feestelijke Spoorzone. Bekijk hier de parcourskaart.

5 km

De start is op de Willem II Passage en het parcours gaat dwars door het centrum om na 5 km weer terug te keren richting de bruisende Spoorzone. Bekijk hier de parcourskaart.

2 km

Het parcours op de Willem II Passage en kom je na 2 km weer terug bij de finish, waar vele toeschouwers de deelnemers aanmoedigden. Bekijk hier de parcourskaart.

750 meter

Dit nieuwe onderdeel start op de Willem II Passage en loopt via de Spoorlaan terug naar de bruisende finish in de Spoorzone. Bekijk hier de parcourskaart.

350 meter

Speciaal voor de allerkleinsten is de start op het NS Plein en de finish op de Burgmeester Brokxlaan waar later ook de andere onderdelen passeren. De finish is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten. Bekijk hier de parcourskaart.

Reisadvies

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Tilburg is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je lopend de start en finish bereiken. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

 

Extra info

Openbaar vervoer

De start- en finishlocatie bevindt zich op de Burgemeester Brokxlaan. Vanwege de grootschaligheid van de CZ Tilburg Ten Miles al de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292ov.nl of www.ns.nl om je reis via trein en/of bus te plannen.

Parkeren

Als je met de auto komt, houd er dan rekening mee dat delen van de stad voor het evenement worden afgesloten. Voor de Spoorzone geldt dat al vanaf 7.00 uur. Kort voor 10.15 uur gaan ook de wegen van de parcoursen op slot. Verder is het evenement via de ringbanen uitstekend bereikbaar, omdat deze alleen nog ongelijkvloers (via de tunnels en viaducten) door de lopers worden overgestoken.

Tilburg is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 (afslag 11) naar de Ringbaan West. Volg de Ringbaan tot Westpoint (de 140 meter hoge woontoren) en sla hier rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Vanuit de richting Waalwijk (en noord of west) kom je vanzelf ook op die Ringbaan-West. Na passage spoorwegviaduct ga je dan bij Westpoint linksaf. Parkeergarage Knegtel is dan de beste optie. 

De parkeergarages Emmapassage en Tivoli zijn tijdens het evenement niet of zeer beperkt bereikbaar. Een optie is ook om bij de stations Reeshof of Universiteit te parkeren en dan per trein naar het centrum te reizen. Bekijk hier de parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg.

Fiets

Voor mensen uit Tilburg en omstreken is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtstbijzijnde op de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd.

Afsluiting wegen

Bekijk hieronder het overzicht met de afsluitingen van de wegen. Wij willen niet nalaten op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen en danken u bij voorbaat voor uw medewerking en begrip.

Algemeen
De CZ Tilburg Ten Miles is het grootste sportevenement in Tilburg. Dit betekent dat diverse straten kortere of langere tijd afgesloten zullen zijn. Ook zal op enkele plaatsen het eenrichtingsverkeer worden gewijzigd. Het evenement vindt plaats tussen 10.15 en 16.15 uur. Daarvoor en daarna blijven enkele wegen ook afgesloten voor opbouw, afbraak en opruimen. Onderstaand een overzicht van de routes en tijdstippen per gebied. Heb je een dringende vraag over het verlaten van een specifiek gebied vul dan het contactformulier in met huisadres en tijdstip dat het betreft.

Burgemeester Brokxlaan
De Burgemeester Brokxlaan is tussen de Gasthuisring en het NS plein de hele dag van 06.00 tot 20.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Start en finish bevinden zich op het wegdek, nabij de Koepelhal. Passeren is, ook voor fietsers, niet mogelijk. Parkeerterrein bij UWV is met beperkingen bereikbaar.

Besterdring, Veldhovenring, Wilhelminapark, Gasthuisring
Dit gedeelte komt vanaf 10.30 uur in gebruik. Zowel de deelnemers aan 5 km, 10 km als 10 EM komen direct na de start op dit parcoursgedeelte. Dat zal duren tot circa 14.15 uur. Er wordt niet constant gelopen op dit gedeelte, maar wel met enige regelmaat. De starttijden vanaf de Burgemeester Brokxlaan zijn hier te vinden. De drukste momenten zullen vallen tussen 11.00 en 12.30 uur en vooral 13.30 en 14.15 uur. Het gaat dan om duizenden deelnemers die net gestart zijn, dus de stroom zal constant zijn. Bij de kruising Gasstraat – Besterdplein v.v. komt een bewaakte oversteekplaats voor de wijken Besterd en Theresia. Die blijft zo veel mogelijk open voor verkeer.

Willem II-straat, e.o.
Vanaf 10.45 uur zal de CZ Family Run via de Willem II-straat passage naar de Willem II-straat gaan en dan naar het Pieter Vreedeplein en de Heuvelring. Vanaf 11.05 volgt de Cityrun die door de Willem II-straat via Heuvelstraat en Oude Markt naar de Schouwburgring gaat. De 10 km gaat  van 11.50 uur via Willem II-straat en (nieuwe route) Tuinstraat en Schoolstraat naar de Noordhoekring. Kruispunt Willem II-straat – Tuinstraat is dus essentieel in de routing.  Na 13.15 uur zal dit gebied niet meer voor de looponderdelen in gebruik zijn. 

Bredaseweg, Schouwburgring, Paleisring, Piusplein
Dit gedeelte is voor 5 km, 10 km en 10 EM tussen 10.45 en circa 16.00 uur door de deelnemers in gebruik. Oversteken kan uitsluitend op aanwijzing van de verkeersregelaars. Bij het grootste onderdeel, de 10 Engelse Mijlen, zal dat door de vrijwel constante stroom van duizenden lopers tussen 14.15 en 15.30 uur niet mogelijk zijn. Hart van Brabantlaan en Ringbaan West zijn voor het evenement niet in gebruik! Parkeergarage Louis Bouwmeesterplein is gewoon bereikbaar via Korvelseweg. Parkeergarage Emmapassage is gesloten.

Bomenbuurt
Voor deze buurt is de uitrijmogelijkheid via Noordhoekring en Hart van Brabantlaan de hele dag mogelijk. Alleen de Taxusstraat en Magnolia erf zitten ongeveer anderhalf uur ‘ingesloten’. Op dat gedeelte komt alleen de 10 mijl langs, maar dat zijn er wel vele duizenden. In de Beukenstraat ligt het 10 km punt, daar is het vanaf 13.45 uur definitief afgesloten. Dat zal gelden tot circa 15.30. Wie in die tijdfase perse weg moet wordt geadviseerd de auto buiten de route te parkeren. TTM maakt geen gebruik van de Hart van Brabantlaan, de Ringbaan West en Bredaseweg ten westen van de Diepenstraat.

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.


CZ Tilburg Ten Miles naar eind september 2021

e 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021.

Lees meer