Nieuws

Weer topklassering voor Tilburg Ten Miles

Als enige wegwedstrijd in Noord-Brabant staat de CZ Tilburg Ten Miles opnieuw hoog in de wereldranglijsten van de IAAF over 2018. Zowel bij de mannen als de vrouwen scoort het Tilburgse topevenement hoog met de toptijden die gerealiseerd zijn.

Wekelijks vindt wel ergens op de wereld een topwegwedstrijd over 10 kilometer plaats, de meest gelopen afstand voor topatleten, maar ook voor recreanten. Met de Tilburg Ladies Run 10 K scoort de TTM al jarenlang goed en behaalde al diverse keren de nummer 1 positie. Die is voor 2018 voorbehouden aan de Keniaanse Brigid Kosgei die op 31 december in Madrid 29.54 realiseerde. Tilburg als wedstrijd staat achter Madrid en Praag derde op deze ranglijst. Individueel was de tijd van de Keniaanse Agnes Tirop 30.50 goed voor de 7e plaats. De Ethiopische Tsehay Gemechu neemt met haar 31.07 in Tilburg de elfde plaats in op de wereldranglijst 2018.

Bij de mannen staan de in Ras Al Khaimah in de Arabische Emiraten gerealiseerde (tussen)tijden op de eerste plaatsen. Met de Keniaan Bedan Karoki met 44.46 over 10 mijl als snelste. Dan volgt de Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Met zijn in Tilburg gerealiseerde 45.23 staat de Keniaan Rodgers Chumo, ook wel aangeduid als Rodgers Kwemoi, op de vijfde plaats. Op de geschoonde ranglijst waarvoor de evenementen in de Emiraten en de Damloop (een A naar B wedstrijd) niet meetellen staat Kwemoi op de eerste plaats! Met de 45.47 van Noah Kipkemboi heeft Tilburg nog een tweede atleet in de mondiale top tien.

In 2019 zal het hardloopevenement CZ Tilburg Ten Miles met internationale topdeelname op zondag 1 september plaatsvinden. Een dag eerder wordt een groots opgezette wandeltocht over diverse afstanden gehouden.

Weer topklassering voor Tilburg Ten Miles

Rodgers Kwemoi voor derde keer op rij winnaar van de CZ Tilburg Ten Miles

Voor de derde keer op rij heeft de Keniaan Rodgers Kwemoi de 10 Engelse Mijl op zijn naam geschreven tijdens de CZ Tilburg Ten Miles. Hij finishte in een razendsnelle tijd van 45:23. De Keniaan Noah Kipkemboi moest het onderspit delven tegen Kwemoi en kwam als tweede binnen in 45 minuten en 47 seconden. Derde werd tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Galen Rupp (VS). Khalid Choukoud kwam als eerste Nederlander over de eindstreep en noteerde een tijd van 47:52.

Kwemoi en Kipkemboi liepen lange tijd samen waarbij Kipkemboi tot 10 km het tempo aanvoerde. Dat ging zo hard dat ze tot 9 km op het schema liepen van de beste wereldprestatie ooit. Dat is tevens het parcoursrecord van Haile Gebrselassie in Tilburg met 44:23. Het zomerse weer zorgde ervoor dat het tempo niet zo hoog kon blijven. Kwemoi kwam als eerste over de finish en is de eerste atleet die drie keer achter elkaar de CZ Tilburg Ten Miles op zijn naam heeft geschreven. De Amerikaanse topatleet Galen Rupp werd derde in 46:23. Hij was degene die het snelle Keniaanse duo nog bij kon benen. Zijn tijd was maar net boven het Amerikaanse record.

Khalid Choukoud was weer de snelste Nederlander in Tilburg met 47:52. Tweede werd Mohamed Ali. Hij liep de 10 Engelse Mijl in 48:26. Derde werd Edwin de Vries in 50:10.

Rodgers Kwemoi voor derde keer op rij winnaar van de CZ Tilburg Ten Miles

Keniaanse Agnes Tirop sensationele winnares Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km en loopt beste wereldjaarprestatie

Bij de Rabobank Tilburg Ladiesrun 10 km maakte de Keniaanse Agnes Tirop haar favoriete rol vandaag volledig waar. Tirop ging er vandoor met de eindzege en finishte met een tijd van kwam 30 minuten en 50 seconden en liep hiermee de beste wereldjaarprestatie. De Ethiopische Tsehay Gemechu volgde op de voet in 31:07. Jip Vastenburg kwam overtuigend als eerste Nederlandse vrouw over de finish in 34:06.

Tirop kwam op 5 km door in 15:29, gevolgd door Gemechu. In de laatste kilometer versnelde de Keniaanse Tirop en bereikte als eerste de finish in de Tilburgse Spoorzone. Haar tijd van 30:50 is de beste wereldjaarprestatie van 2018.

Jip Vastenburg uit Apeldoorn was de snelste Nederlandse in 34 minuten en 6 seconden. Tweede Nederlandse was Bo Ummels. Zij kwam over de finish in 34:42. Derde Nederlandse werd Jacelyn Gruppen. Zij liep de 10 kilometer in 34 minuten en 50 seconden.

Keniaanse Agnes Tirop sensationele winnares Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km en loopt beste wereldjaarprestatie

Senbere Teferi wegens omstandigheden niet bij de Tilburg Ten Miles

Senbere Teferi krijgt van de Ethiopische bond geen toestemming voor deelname aan de Tilburg Ladies Run 10 K. Ze moet zich richten op de baanwedstrijden en mag op dit moment niet aan wegwedstrijden deelnemen. De afspraken via haar Amerikaanse manager lagen er al geruime tijd, maar die werd deze week teruggefloten. Bij de mannen is de sterke Duitse atleet Torsten Graw toegevoegd aan het veld. 

Senbere Teferi wegens omstandigheden niet bij de Tilburg Ten Miles

CZ nog drie jaar titelsponsor Tilburg Ten Miles

Op maandag 27 augustus hebben Rogier van der Hooft, directeur Marketing en Verkoop bij Zorgverzekeraar CZ en Mario Kadiks, CEO Golazo Nederland, een overeenkomst getekend waarbij CZ zich voor nog eens drie jaar verbindt aan Midden-Brabants grootste sportevenement de CZ Tilburg Ten Miles.

Lees meer
CZ nog drie jaar titelsponsor Tilburg Ten Miles

Download de CZ Tilburg Ten Miles app

De CZ Tilburg Ten Miles app is vernieuwd. Hierin is alle event info in een handomdraai te bekijken. Ook ben jij zondag 2 september live te volgen via ‘Live tracking’. Zo kunnen jouw toeschouwers direct zien waar jij je op het parcours bevindt. Download hem nu!

Download de app
Download de CZ Tilburg Ten Miles app

Uniek mannenveld bij Tilburg Ten Miles

De 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles krijgt door de komst van tweevoudig winnaar de Keniaan Rodgers Kwemoi en de Amerikaanse topatleet Galen Rupp een buitengewoon sterke bezetting bij de mannenwedstrijd over de 16.1 kilometer.

Rodgers Kwemoi komt terug naar Tilburg om als eerste atleet bij de mannen de trilogie te voltooien. Ook denkt hij dat, als de omstandigheden goed zijn, een tijd onder 45 minuten te realiseren moet zijn. De voormalige wereldkampioen 10.000 meter bij de junioren (2016) was recent winnaar op de 10.000 meter in het Japanse Kobe. Vorig jaar kwam hij in Tilburg tot 45.03, in 2017 mondiaal de beste jaartijd op deze afstand. Zoals bekend staat de beste tijd ooit in Tilburg op 44.24 op naam van de legendarische Haile Gebrselassie die daarmee in 2005 het nog steeds bestaande wereldrecord realiseerde!

Lees meer
Uniek mannenveld bij Tilburg Ten Miles

Topbezetting bij Ladies Run 10 K

De Rabobank Tilburg Ladies Run 10 K, onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles, krijgt op zondag 2 september 2018 opnieuw een topbezetting. Eigenlijk is dat al jarenlang een traditie in Tilburg dat met deze speciale vrouwenwedstrijd al sinds de optredens van wereldkampioenen als Tegla Loroupe en Lornah Kiplagat meedraait in de mondiale top. Twee winnaressen van de afgelopen jaren, de Ethiopische Senbere Teferi en de Keniaanse Agnes Tirop, willen voor de tweede keer op de hoogste trede van het erepodium staan bij de Tilburgse topwedstrijd.

De 23-jarige Ethiopische Senbere Teferi maakte vorig jaar haar debuut op 10 km op de weg in Tilburg en sloot dat af met een mondiale toptijd 30.38, de tweede tijd ooit in Tilburg. Ze stond ook al eens op het podium bij de WK cross en de WK baanatletiek 5000 meter. In januari heeft ze met 2.24 in Dubai haar debuut gemaakt op de marathon. Onlangs was ze tweede bij de 10 km topwedstrijd in Bangelore in India. Doel in Tilburg is winnen en een tijd onder 31.00 realiseren.

Lees meer
Topbezetting bij Ladies Run 10 K

Verkoop CZ TTM wandeltocht van start

Op zaterdag 1 september vindt de CZ TTM-Wandeltocht plaats. Die maakt deel uit van het sportieve weekeinde van de CZ Tilburg Ten Miles, het grootste sportevenement in Midden-Brabant. Zondag het hardlopen, zaterdag de wandeltocht. Voor het wandelen vindt de start plaats bij de wagenmakerij in de Spoorzone in Tilburg. Er is de mogelijkheid om deel te nemen aan 5, 10 of 15 Engelse Mijlen (circa 8, 16 of 25 km). De wandelingen gaan door de Moerenburg en het natuurgebied ten oosten van Tilburg. Voor de langste afstand is een nieuwe route in voorbereiding. Kaarten voor een van deze wandelingen kosten in de voorverkoop 7 euro.

Er is een speciale korte wandeltocht van 3,5 mijl (circa 6 km). Deze vindt onder begeleiding plaats. Om 10.00 uur is er een Familiewandeltocht, om 10.15 uur starten ouderen, aangepast sporters en BSO scholen. Voor deze korte wandeling onder begeleiding en met een speciaal rustpunt zijn voor 6 euro kaarten te koop.

Alle wandelaars komen via de Willem II-straatpassage weer het Spoorzonegebied binnen om te finishen bij de Wagenmakerij..

Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij VVV Spoorlaan (naast het Natuurmuseum) en bij Runshop Greg van Hest Wilhelminapark.

Verkoop CZ TTM wandeltocht van start

Succesvolle 8e PUURloop

Zaterdagmiddag werd onder warme omstandigheden de 8e editie van de PUURloop afgewerkt op de terreinen van abdij Koningshoeven te Tilburg. De ruim 300 deelnemers die meededen aan deze bijzondere loop konden kiezen uit 5 of 10 kilometer over zeer gevarieerd terrein. De opbrengst van het evenement zal binnenkort bekend zijn en komt geheel ten goede aan het project voor meer economische zelfstandigheid voor vrouwen TUMI in Ghana. 

Succesvolle 8e PUURloop

Inschrijving TTM4YOU vandaag van start

Op zondag 2 september vindt de 31e CZ Tilburg Ten Miles plaats. Een nieuw onderdeel van het evenement is de TTM4YOU. Onder het motto ‘Doe de Tilburg Ten Miles anders’ kan men wandelend, steppend, in de rolstoel, met een kinderwagen, op de skeelers of op een andere alternatieve manier meedoen. Inschrijven kan individueel of als groep via www.tilburgtenmiles.nl vanaf vandaag.

De TTM4YOU is voor deelnemers die ‘aangepast’ mee willen doen aan een nieuw onderdeel dat op het 5 km parcours wordt gehouden. Er wordt in twee snelheidsgroepen gestart. De eerste groep start om 11.00 uur en loopt, rijdt of rolt in een tempo van 6 km per uur. De tweede groep start om 11.20 uur en loopt, rijdt of rolt in een tempo van 10 km per uur. Beide groepen finishen gelijktijdig om 11.50 uur. Het is geen wedstrijd, maar een gezellig en ludiek onderdeel met veel entertainment.

Inschrijving TTM4YOU vandaag van start

8e editie PUURloop uitverkocht

Op woensdag 28 maart 19.00 uur exact ging de inschrijving voor de 8e editie van de PUURloop (Trappistenloop) van start. Binnen een record tijd was deze volgeboekt. De PUURloop wordt gehouden op zaterdag 26 mei aanstaande om 13.00 uur. Voor dit unieke loopevenement in de tuinen van de abdij Koningshoeven zijn 300 startbewijzen beschikbaar. In voorgaande jaren waren die in korte tijd uitverkocht. Het door de abdij vastgestelde goede doel is voor dit jaar een vrouwenproject in Kumasi in Ghana. Het Women Empowerment Centre daar is een centrum waar vrouwen een opleiding kunnen volgen tot naaister, kapster of nagelstyliste (veelvoorkomende beroepen in Ghana). Het centrum is een plek waar de jonge vrouwen zich veilig voelen en waar zij ook ongedwongen toegang hebben tot seksuele voorlichting en anticonceptie.

De gehele opbrengst minus de organisatiekosten gaat naar dit goede doel. Extra donaties zijn welkom. Onder de deelnemers die extra doneren worden twee startbewijzen voor de CZ Tilburg Ten Miles van 2 september verloot inclusief het unieke TTM shirt en het graveren van je medaille met je persoonlijke tijd.

De organisatie van de PUURloop is in handen van de Stichting Tilburg Ten Miles in samenwerking met Golazo Athletics, de abdij en studenten van de opleiding evenementen van SG De Rooi Pannen. Na afloop is het altijd goed toeven in de sfeervolle tuin van het Proeflokaal bij het Trappistenklooster.

8e editie PUURloop uitverkocht

TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles

Heb jij altijd al willen deelnemen aan de CZ Tilburg Ten Miles? Of zou je eindelijk je persoonlijke toptijd bij dit evenement weer eens willen oppoetsen? Dan zijn de TTM clinics ideaal voor jou. Of je nou beginner bent of gevorderde, samen met anderen bereid jij je optimaal voor op een mooie prestatie tijdens Tilburgs grootste hardloopevenement.

Lees meer
TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles

Sterre Minirun uitverkocht

De Sterre Minirun voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger is uitverkocht. De belangstelling voor dit onderdeel waar 250 startplaatsen voor zijn, was dit jaar buitengewoon groot.

Lees meer
Sterre Minirun uitverkocht

Cheque voor Verbeeten Fonds

In 2017 was het Verbeeten fonds het goede doel waar de CZ Tilburg Ten Miles zich voor inzette. Tijdens een bijeenkomst kort voor Kerst waarbij ook de stagiaires van de Rooi Pannen aanwezig waren, werd de cheque van €2.864,- aangeboden aan het Verbeeten Fonds. Op de foto wordt de cheque door mevrouw Jolande Grijsbach namens de CZ Tilburg Ten Miles overhandigd aan de heer Bart Franken van het Verbeeten Fonds.

Lees meer
Cheque voor Verbeeten Fonds

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant het goede doel

Deelnemers aan de CZ Tilburg Ten Miles rennen dit jaar en volgend jaar geld bij elkaar voor Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant. Hier logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of in Libra Revalidatie & Audiologie. “Zo zijn ouders altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.”

Manager van Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant Franca Adriaans is heel blij met de steun van de CZ Tilburg Ten Miles. “Het Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie van de overheid en functioneert dankzij giften, sponsors en vrijwilligers. Het is hartverwarmend dat een groot sportevenement én al diens deelnemers zich nu inzet voor families met een ziek of revaliderend kind. Ze maken zo het verschil in veel levens en houden families samen. Dat is onbetaalbaar.”

Lees meer
Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant het goede doel

De inschrijving is geopend

De inschrijving voor de CZ Tilburg Ten Miles is donderdag 8 maart van start gegaan. Via de website kan worden aangemeld voor diverse onderdelen van de 300 meter lange Sterre Minirun, een pure funrun voor de allerkleinsten, tot de volledige 10 Engelse Mijlen. Op dat laatste onderdeel doen zowel recreatieve lopers als wereldtoppers mee. In 2017 stond de CZ Tilburg Ten Miles eerste op de wereldranglijst! Naast de topprestaties blijft de CZ Tilburg Ten Miles gezond presteren en een sfeervolle entourage als uitgangspunt hebben.

Lees meer
De inschrijving is geopend

De volgende editie is zaterdag 1 en zondag 2 september

De 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles is op zaterdag 1 en zondag 2 september. Op zaterdag 1 september is de CZ TTM Wandeltocht en het sportieve hoogtepunt is op zondag 2 september met de CZ Tilburg Ten Miles. Binnenkort volgt meer info over de opening inschrijving. Volg onze Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. Om alvast in de mood te komen, bekijk hier voor de aftermovie van 2017.

De volgende editie

CZ Tilburg Ten Miles eerste op wereldranglijst

De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde is de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Dat blijkt uit de wereldranglijst van All Athletics.com. Tilburg heeft met de 45.06 van Evans Chebet ook de tweede plaats in handen op deze prestigieuze ranglijst.

Lees meer
CZ Tilburg Ten Miles eerste op wereldranglijst

Rabobank ook in 2018 sponsor van Tilburg Ten Miles

Wim Bens, bestuursvoorzitter van Rabobank Tilburg en omstreken, en Henk van Doremalen, directeur Tilburg Ten Miles, tekenden maandag een overeenkomst waarmee Rabobank zich weer voor een jaar aan Tilburgs grootste sportevenement verbindt.

Wim Bens: ‘Wij willen graag betrokkenheid tonen bij de stad en willen graag voldoen aan het verzoek om het contract nog met een jaar te verlengen. Het goed georganiseerde evenement heeft voor ons ook betekenis voor de band die wij via de Tilburg Ten Miles met onze leden hebben. We hebben hier altijd een speciale ontvangst voor de mensen die zich inschrijven als Raboloper. En we hebben altijd een speciaal goed doel dat we ondersteunen. Vorig jaar namen zo’n 1500 mensen als Raboloper deel aan het evenement.’

 

Lees meer
Rabobank ook in 2018 sponsor van Tilburg Ten Miles

Records Nageeye in Tilburg erkend

In het eerste weekeinde van september kwam Abdi Nageeye (28) tijdens de CZ Tilburg Ten Miles tot 46.26 op 10 Engelse Mijlen met een tussentijd van 43.25 op 15 kilometer. Beide prestaties betekenden records op die afstanden uitgaande van officieel gemeten parcoursen. Beide records zijn inmiddels door de Atletiekunie erkend.

Lees meer
Records Nageeye in Tilburg erkend

Runshop Greg van Hest sponsort opnieuw Tilburg Ten Miles

Directeur Henk van Doremalen van Golazo Athletics/Tilburg Ten Miles en Greg van Hest, eigenaar van zijn gelijknamige runshop, tekenden afgelopen week een nieuw sponsorcontract, waardoor Runshop Greg van Hest zich weer verbindt aan Midden-Brabants grootste sportevenement, de CZ Tilburg Ten Miles.

Lees meer
Runshop Greg van Hest sponsort opnieuw Tilburg Ten Miles

Van den Hoogenband neemt cheques in ontvangst

De cheques voor het goede doel van de Trappistenloop PUUR die eind mei is gehouden zijn afgelopen vrijdag 27 oktober overhandigd aan veelvoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op abdij Koningshoeven waar het evenement jaarlijks op de laatste zaterdag van mei plaatsvindt.

Pieter van den Hoogenband is ambassadeur van de Stichting Metakids, die gelden inzamelt voor een stofwisselingsziekte waar jaarlijks zo’n 800 kinderen mee geboren worden. Het door de lopers en de organisatie ingezamelde bedrag was ruim 4700 euro, een record voor dit evenement. Door de directie van Bavaria werd het bedrag verdubbeld.

 

Lees meer
Van den Hoogenband neemt cheques in ontvangst