Villa Pardoes het goede doel van Tilburg Ten Miles

18-2-2020

De komende twee edities is Villa Pardoes als goed doel gekoppeld aan de CZ Tilburg Ten Miles. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan in Kaatsheuvel.

Lees meer
Villa Pardoes het goede doel van Tilburg Ten Miles

Rabobank sponsor Tilburg Ladies Run

12-2-2020

Rabobank Tilburg en omstreken en Tilburg Ten Miles zijn een sponsorovereenkomst aangegaan voor het evenement in 2020. Rabobank wordt ondermeer titeldrager van de Tilburg Ladies Run 10 K, de vrouwenloop waaraan zowel topatleten als recreanten deelnemen.

Lees meer
Rabobank sponsor Tilburg Ladies Run

Inschrijving Villa Pardoes WinterRun gestart

21-11-2019

De inschrijving voor alweer de 2e editie van de Villa Pardoes WinterRun is geopend. Dit jaar op zaterdag 14 december 2019. Het begint een mooie traditie te worden. Startend vanaf het Anton Pieckplein langs de Efteling en dwars door Villa Pardoes waar gastgezinnen en vrijwilligers de deelnemers zullen aanmoedigen. Inschrijven kan via www.villapardoesrun.nl.

Lees meer
Inschrijving Villa Pardoes WinterRun gestart

Kusters en Maas beste Tilburgse atleten

16-9-2019

Maartje Kusters op de Tilburg Ladies Run 10 K en Luuk Maas op de CZ Tilburg Ten Miles werden gehuldigd als de beste Tilburgse atleten bij de bedankavond van de Tilburg Ten Miles. Ze staken ver uit boven de andere regionale deelnemers. Kusters kwam op 10 km tot 36.06 net iets boven haar beste prestatie tot nu toe. In het internationale veld werd ze daarmee 14e. Maas leverde met 50.53 zijn beste prestatie ooit in Tilburg. Dat was overall goed voor een 22e plaats in het topveld. De geld- en ereprijzen voor de Tilburg Prijs waren beschikbaar gesteld door de Stichting Tilburg Ten Miles die van deze speciale prijsuitreiking een traditie wil maken. Op het erepodium kwamen verder bij de mannen Lauran Beijens en Kas van Veen en bij de vrouwen Willemijn Fluite en Sara van Grunsven. Greg van Hest, Tilburgs beste atleet aller tijden met op de 10 EM een recordtijd van 46.46 (destijds Nederlands record), reikte de ereprijzen uit.

Lees meer
Kusters en Maas beste Tilburgse atleten

Nieuw parcoursrecord en beste wereldjaarprestatie Tilburg Ladiesrun 10 km

1-9-2019

De 30-jarige Israelische Lonah Chemtai Salpeter heeft in een parcoursrecord de Tilburg Ladiesrun 10 km gewonnen en liep hiermee de beste wereldjaarprestatie. Haar tijd van 30:05 was 25 seconden sneller dan de Ethiopische Tirunesh Dibaba 6 jaar geleden, in 2013. Salpeter had ruim een minuut voorsprong op haar landgenote Selamawit Dagnachew (31:21) en nummer drie werd Rose Chelimo uit Bahrein (32:37). Voor Salpeter betekende de 30:05 ook een persoonlijk record. De Nederlandse topatlete Susan Krumins liep voor eigen publiek en finishte als zesde in een tijd van 33:31.

Lees meer
Nieuw parcoursrecord en beste wereldjaarprestatie Tilburg Ladiesrun 10 km

Choukoud loopt nieuw Nederlands record op 10 Engelse Mijlen

1-9-2019

Khalid Choukoud heeft in Tilburg het Nederlands record op de tien Engelse mijl aanscherpt. De Nederlandse marathonloper eindigde bij de CZ Tilburg Ten Miles als derde in 46.18. Daarmee was hij 8 seconden sneller dan de oude toptijd die Abdi Nageeye twee jaar geleden liep in Tilburg. De winnaar werd de Oegandees Abel Chebet, die de zege voor zich opeiste met een tijd van 46.13.

Choukoud liep tot de laatste kilometer aan kop en had hierbij tegenstand van Chebet en de Ethiopiër  Enyew Alem Mekonnen. In de slotfase ontbrandde de strijd tussen het drietal. Met zijn drieën stormden de atleten op de finish in de Tilburgse Spoorzone af, met Chebet die over de snelste benen beschikte. Mekonnen kwam een seconde later over de finish (46:14), op de voeten gevolgd door Choukoud.

Lees meer
Choukoud loopt nieuw Nederlands record op 10 Engelse Mijlen

Recordaantal wandelaars tijdens CZ Tilburg Ten Miles

31-8-2019

Zaterdag 31 augustus stond de CZ TTM Wandeltocht op het programma. Maar liefst 1.500 wandelaars, een recordaantal deelnemers, trokken erop uit in de prachtige natuurgebieden in en rondom Tilburg. Een uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes.

Lees meer
Recordaantal wandelaars tijdens CZ Tilburg Ten Miles

Boeiende duels verwacht bij CZ Tilburg Ten Miles

27-8-2019

Wereldkampioene marathon Rose Chelimo en Europees kampioene 10.000 meter Lonah Salpeter gaan bij de 32e editie van de CZ Tilburg Ten Miles met elkaar, diverse (ex) Afrikaanse atleten en een groot aantal Nederlandse atletes in de slag voor de ereplaatsen bij de Tilburg Ladies Run 10 K. Aan de Nederlandse kant staan de winnares van zilver en brons bij de laatste EK Susan Krumins, marathonspecialiste Andrea Deelstra, Ruth van der Meijden, Jill Holterman en het Nederlandse talent Bo Ummels aan de start. Veelvoudig Israëlisch kampioene Selamawit Dagnachew en twee de Keniaanse atletes Mercy Njoroge en Lilian Jelagat mogen eveneens voorin verwacht worden.

Lees meer
Boeiende duels verwacht bij CZ Tilburg Ten Miles