Boeiende duels verwacht bij CZ Tilburg Ten Miles

27-8-2019

Wereldkampioene marathon Rose Chelimo en Europees kampioene 10.000 meter Lonah Salpeter gaan bij de 32e editie van de CZ Tilburg Ten Miles met elkaar, diverse (ex) Afrikaanse atleten en een groot aantal Nederlandse atletes in de slag voor de ereplaatsen bij de Tilburg Ladies Run 10 K. Aan de Nederlandse kant staan de winnares van zilver en brons bij de laatste EK Susan Krumins, marathonspecialiste Andrea Deelstra, Ruth van der Meijden, Jill Holterman en het Nederlandse talent Bo Ummels aan de start. Veelvoudig Israëlisch kampioene Selamawit Dagnachew en twee de Keniaanse atletes Mercy Njoroge en Lilian Jelagat mogen eveneens voorin verwacht worden.

Lees meer
Boeiende duels verwacht bij CZ Tilburg Ten Miles

CZ TTM Wandeltocht uitverkocht

23-8-2019

Voor de CZ TTM Wandeltocht op zaterdag 31 augustus zijn alle wandelkaarten verkocht. In totaal kunnen circa 1500 mensen deelnemen aan de wandeltochten over 5, 8, 10 of 15 mijl. Dit jaar zijn voor het eerst de locatie van Natuurmonumenten (Groot Speijck) in Oisterwijk en het proeflokaal bij abdij Koningshoeven voor enkele afstanden in de route opgenomen.

Lees meer
CZ TTM Wandeltocht uitverkocht

Sterre Kinderopvang drie jaar verbonden aan Tilburg Ten Miles

19-8-2019

Al enkele jaren draagt de minirun bij de CZ Tilburg Ten Miles de sponsornaam Sterre Kinderopvang. Dat zal ook voor de jaren 2020, 2021 en 2022 zo blijven. Sandra Mulhuijsen, directeur Luchtkasteel Sterre kinderopvang en Henk van Doremalen directeur CZ Tilburg Ten Miles ondertekenden daarvoor een nieuwe sponsorovereenkomst.

Lees meer
Sterre Kinderopvang drie jaar verbonden aan Tilburg Ten Miles

Download de CZ Tilburg Ten Miles app

19-8-2019

De CZ Tilburg Ten Miles app is vernieuwd. Hierin is alle event info in een handomdraai te bekijken. Ook ben jij zondag 1 september live te volgen via ‘Live tracking’. Zo kunnen jouw toeschouwers direct zien waar jij je op het parcours bevindt. Download hem nu!

Lees meer
Download de CZ Tilburg Ten Miles app

Voorbereidingen CZ Tilburg Ten Miles op volle toeren

14-8-2019

Midden-Brabants grootste, sfeervolste en leukste sportevenement de CZ Tilburg Ten Miles is weer in aantocht. Op diverse fronten lopen de voorbereidingen op volle toeren en in de hele stad zie je deelnemers trainen. Er wordt nog volop ingeschreven voor de verschillende onderdelen.

Afgelopen weekeinde was een groot aantal van de pacers bij Runshop Greg van Hest voor de fotosessie. Pacers lopen de afstanden in een vast tempo met een geplande tijd naar de eindstreep, hierbij kun je als deelnemer bij aansluiten. Dit jaar zijn er zelfs 2 teams die tempo aangeven bij 2 onderdelen.

Lees meer
Voorbereidingen CZ Tilburg Ten Miles op volle toeren

Officiële parcoursen CZ Tilburg Ten Miles bekend

23-7-2019

De officiële parcoursen van de CZ Tilburg Ten Miles 2019 zijn bekend. Het parcours van de Sterre Minirun blijft hetzelfde alleen wijzigt daar de uitloop na de finish. De CZ Family Run wordt 2 km en krijgt een andere aanloop. De Rabobank City Run over 5 kilometer verandert deels van parcours door werkzaamheden aan de Gasthuisring. Dezelfde werkzaamheden zorgen ervoor dat voor de 10 km en 10 EM ook enkele aanpassingen nodig waren. 

Lees meer
Officiële parcoursen CZ Tilburg Ten Miles bekend

Inschrijving CZ TTM Wandeltocht van start

24-6-2019

Op maandag 24 juni is de inschrijving voor de 14e editie van de CZ TTM Wandeltocht gestart. Dat evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus, een dag voor het hardloopevenement CZ Tilburg Ten Miles. De zaken voor de editie van 2019 hieronder op een rijtje.

De wandelkaarten zijn sinds dit jaar digitaal te verkrijgen via de website. Wie dat tijdig doet (voor 29 juli) krijgt het deelnemersbewijs in de week van het evenement thuisgestuurd. Wandelkaarten kosten € 10,-, maar wie voor 1 augustus bestelt krijgt € 2,50 korting. Tot 1 augustus kunnen kaarten ook gekocht worden bij Runshop Greg van Hest, Wilhelminapark 43, Tilburg.

Lees meer
Inschrijving CZ TTM Wandeltocht van start

Officiële parcoursmeting

23-6-2019

Vanwege werkzaamheden in de Gasthuisring en bij het stadskantoor moesten delen van het parcours van de CZ Tilburg Ten Miles worden omgelegd. De stukken nieuwe route werden zondagmorgen 23 juni opgemeten door IAAF measurer Maurice Winterman. Daarbij werd hij geassisteerd door enkele mensen van de organisatie van het evenement. Het betrof de Tilburg Ladies Run en de bijbehorende trimloop over 10 km, waarvoor op de Bredaseweg een nieuw keerpunt werd bepaald. Voor de 10 EM was nog een beperkte correctie nodig van enkele meters. Dat gebeurt bij de start. Na de rapportage van Maurice Winterman krijgt het parcours weer zijn officiële status en is het geschikt voor erkenning van toptijden en records. Voor de massa van de recreatieve deelnemers is er de zekerheid dat er ook echt 10 kilometer dan wel 10 Engelse Mijlen gelopen worden.

Lees meer
Officiële parcoursmeting