‘In 2021 en 2022 lopen de schoolvakanties tot en met het eerste weekeinde van september. Dat maakt het voor ons als organisatie lastig om wervende acties te voeren richting de scholen en opleidingen’, aldus Henk van Doremalen, directeur van het evenement. ‘Ook een organisatie als de scouting, die vele vrijwilligers levert, gaat pas na de vakantie echt van start. Met name het werven van de 500 tot 600 vrijwilligers die het evenement nodig heeft wordt steeds lastiger. Van studentenorganisaties krijgen we het signaal dat eerste weekeinde van september niet haalbaar is omdat het school- en academisch jaar net begint. Enkele weken later verwachten we dat de studenten beschikbaar zijn om mee te lopen of als vrijwilliger actief te zijn.’

Bijkomend effect is dat de CZ Tilburg Ten Miles in 2021 twee weken voor het grootste Golazo evenement in Zuid-Nederland zit, de marathon van Eindhoven. De 10 km of 10 EM in Tilburg is nu een mooi opstapje naar die marathon.

De organisatie heeft van de gemeente ook te horen gekregen dat het nieuwe uitgezette parcours van 2020, waar veel werk in was gestopt en dat niet gebruikt is, in principe haalbaar is voor de editie 2021. Dat betekent dat de finish op de Burgemeester Brokxlaan kan blijven, en de afhandeling op het parkeerterrein plaatsvindt. De start van de kortere onderdelen in de ochtend blijft bij de Willem II passage, de start van de beide hoofdonderdelen, 10 km en 10 EM is op de Besterdring nabij het Besterdplein.

De CZ Tilburg Ten Miles Challenge die afgelopen dagen gehouden is trok ruim 3600 deelnemers met veel belangstelling uit België en enkele tientallen deelnemers uit Frankrijk en Duitsland. De organisatie is verheugd dat ze in deze coronaperiode zoveel mensen toch actief aan het bewegen heeft gekregen middels de Challenge.