“De huidige situatie brengt zoveel onzekerheden met zich mee, dat we nu een besluit hebben moeten nemen. Langer uitstellen was niet verantwoord. De mogelijke duidelijkheid over wat er na 20 september al dan niet plaats kan vinden en welke eventuele beperkende maatregelen dan gelden, kunnen we niet afwachten.”

Van Doremalen vindt het bijzonder spijtig dat het TTM weekend opnieuw geen doorgang kan vinden: “Wij willen niets liever dan een onvergetelijk evenement organiseren voor de lopers en wandelaars. Wij doen er alles aan zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen, om een bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving en het versterken van de cohesie in de stad. Dat dit door de onduidelijkheid die er nu is niet kan, betreuren we ten zeerste. De veiligheid staat bij ons altijd voorop.” Titelsponsor CZ steunt de organisatie in haar besluit.


Wethouder Rolph Dols (Sport & Evenementen): “De CZ Tilburg Ten Miles is een belangrijk sportevenement met duizenden deelnemers. Sporten en bewegen: we vinden het allemaal belangrijk en worden er gezonder en gelukkiger van. Daarom is het erg jammer dat de Ten Miles ook dit jaar geen doorgang kan vinden vanwege de huidige coronamaatregelen. We begrijpen dit besluit en kijken met vertrouwen naar de volgende editie in 2022.”

De nieuwe poging om te komen tot de 33e editie van dit geweldige volksfeest is op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. De reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht van de organisatie. 

Heb je een vraag? Kijk dan of je het antwoord hierop in onze FAQ’s kunt vinden.


CZ Tilburg Ten Miles schuift door naar 2022

Door de aanhoudende onduidelijkheid rondom COVID-19 hebben we besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. Alle reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de 33e editie in 2022.

Lees meer