Zoals gebruikelijk gaan die inschrijfgelden (middels enkele kosten) geheel naar het goede doel dat wordt bepaald door de kloostergemeenschap. In 2022 is dat de bekostiging van een aantal zaken rondom de bouw van een middelbare school in Oeganda waar de abdij een klooster heeft. Die school ligt circa 60 kilometer van het Lake Victoria en heeft veel leerlingen die uit Rwanda gevlucht zijn voor de genocide die daar plaatsvond. Met de gelden en extra donaties van de PUURloop financiert de abdij leermiddelen en meubilair.

Alle deelnemers ontvangen van de Stichting Tilburg Ten Miles bij deze 10e editie een bijzondere herinnering én de gebruikelijke consumptiemunt voor een glas PUUR (of fris). Het evenement is  vanwege COVID-19  in 2020 en 2021 niet doorgegaan. We gaan in mei een mooie tiende editie lopen! Het evenement doet mee aan de Tilburg Triple, een initiatief van Sportbedrijf Gemeente Tilburg in samenwerking met Citymarketing Tilburg.

Meer informatie over het goede doel van de PUURloop is te vinden op de website van de abdij.

Inschrijven voor de PUURloop kan via www.inschrijven.nl. Kijk op datum 20 mei voor het wandelen en 21 mei voor het hardlopen. Let op: de wandelkaarten zijn uitsluitend geldig op de vrijdag!