Wereldrecord
Tilburg en wereldrecords zijn een goede combinatie. Het wereldrecord op de Ten Miles werd namelijk gelopen in de Textielstad. Haile Gebrselassie liep in 2005 de tien Engelse mijl in een wonderbaarlijke tijd van 44.24. Een record dat tot op de dag van vandaag niet is gebroken.

Rabobank Tilburg Ladies Run 10KM
Bij de vrouwen zien we een aantal grote namen terug. Nederlandse topatleten Jip Vastenburg, Diane van Es, Maureen Koster en Julia van Velthoven gaan de strijd aan met de Belgische Ria van Landeghem en Nina Lauwaert. De Keniaanse Faith Chepkoech, Daisy Cherotich en Eva Cherono completeren het ijzersterke startveld.

Cherotich werd eerder dit jaar achtste tijdens de marathon van Rotterdam met een tijd van 2:30:42. In Riyadh won de Keniaanse eerder dit jaar de halve marathon. Tijdens de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 KM is Cherotich één van de topfavorieten voor de eindzege.  

Inschrijven en informatie
Naast de toppers lopen er ook dit jaar weer duizenden mensen mee met de CZ Tilburg Ten Miles. Zij doen dit op verschillende afstanden. Wil jij er ook bij zijn? Inschrijven is nog mogelijk. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.tilburgtenmiles.nl


Uitslagen CZ Tilburg Ten Miles 2022

De uitslagen van de CZ Tilburg Ten Miles 2022 vind je hier.

Lees meer