Meest opvallend aan deze 31e editie is de grondige wijziging van het parcours. Dat heeft met meerdere ontwikkelingen te maken waarbij het tijdelijke busstation naast het centraal station van Tilburg het belangrijkst is. Dat betekent dat het gedeelte Burgemeester Brokxlaan van station tot Gasthuisring niet voor de CZ Tilburg Ten Miles gebruikt kan worden vanwege het in- en uitrijden van de bussen van Arriva. Samen met de mensen van Verkeer van de gemeente Tilburg is lang naar een oplossing gezocht. Met start in het oostelijk deel van de Burgemeester. Brokxlaan is die gevonden in een passage over Besterdring, Veldhovenring en Wilhelminapark. Ook is middels een convenant met de Universiteit van Tilburg een passage over de zogeheten Esplanade van het universiteitsterrein gerealiseerd. Het betekent dat er diverse veranderingen in de route van de 10 EM zijn aangebracht.

Ook de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km, de City Run 5 km en de CZ Family Run 1 Mijl krijgen een ander parcours. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de tunnel Willem II-straat passage, de Willem II-straat en de Stadhuisstraat. Dit belooft een sfeervol deel van het parcours te worden. De laatste kilometer over de korte Heuvel, Heuvelring en NS plein blijft ongewijzigd. Ook blijft het gebruik van de Koepelhal en Wagenmakerij als in 2017. De Fujifilm Business Runs kennen deelname voor 5 km, 10 km en 10 EM. Nieuw is hier dat de ploegleider zijn deelnemers individueler kan benaderen en dat men zaken als shirtmaat, trainingsschema en graveren medaille zelf aan kan geven.

TTM4YOU

Aan het evenement wordt met TTM4YOU en nieuw onderdeel toegevoegd. Het is een onderdeel waarbij ‘aangepast sporters’ in de breedste zin van het woord kunnen deelnemen op het parcours van de City Run 5 km. Dat gaat onder begeleiding en in twee vaste tempo’s van 6 km en 10 km per uur. Hiervoor wordt een voorbereidingstraject aangeboden. Een groot aantal partijen heeft positief gereageerd op ons verzoek om aan deze unieke vorm van sporten deel te nemen. Aanmelding is mogelijk vanaf 1 mei. Voor de CZ TTM-wandeltocht op zaterdag 1 september zijn vanaf medio juni de deelnemerskaarten te koop.


CZ Tilburg Ten Miles schuift door naar 2022

Door de aanhoudende onduidelijkheid rondom COVID-19 hebben we besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. Alle reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de 33e editie in 2022.

Lees meer