Na het middaguur was het tijd voor een nieuwe startlocatie. Vanuit de Koepelhal trokken de vele deelnemers aan de Rabobank 10 km naar de start op de Besterdring. Met een parcours van 10 km door de stad, was het zowel voor lopers als toeschouwers echt genieten. Het zonnige weer maakt het echt een feest om vandaag te lopen! Op de hoogste trede op het podium zien we Koen van Dijk (32.24) als snelste man en Imana Truyens (35.17) als winnaar bij de vrouwen.

Om 13.45 uur het startschot voor de meeste lopers: de start van het hoofdonderdeel! Met diverse topatleten aan de start, was het zowel bij de mannen als de vrouwen een indrukwekkende wedstrijd. Bij de mannen streed een kopgroep van drie man om de winst. Jamal Kiprono wist na het 10km punt een gat te slaan en met 46.28 de winst op zijn naam te zetten. Bij de vrouwen was de Keniaanse Emily Chebet direct al de sterkte atlete aan de start. Ze zet 52.08 op de klok voor de 10 Engelse Mijl. Beste Nederlanders zijn Bart van Nunen (4e) en Maureen Koster (4e vrouw).

De CZ Tilburg Ten Miles staat bekend om het snelle, gezellige parcours. Naast de vele persoonlijke records die er vandaag gebroken werden, zat het met de gezelligheid ook zeker goed. De straten zijn versierd, vele bandjes onderweg gaven het ritme aan en overal stonden de inwoners in “hun” wijk de lopers toe te juichen. Voor de duizenden lopers op de 10 Engelse Mijl was het dan ook een groot feest om door Tilburg te lopen. Het was weer écht #DeGezelligste.

Bekijk de uitslagen hier.