Nieuws

De inschrijving is geopend

De inschrijving voor de CZ Tilburg Ten Miles is donderdag 8 maart van start gegaan. Via de website kan worden aangemeld voor diverse onderdelen van de 300 meter lange Sterre Minirun, een pure funrun voor de allerkleinsten, tot de volledige 10 Engelse Mijlen. Op dat laatste onderdeel doen zowel recreatieve lopers als wereldtoppers mee. In 2017 stond de CZ Tilburg Ten Miles eerste op de wereldranglijst! Naast de topprestaties blijft de CZ Tilburg Ten Miles gezond presteren en een sfeervolle entourage als uitgangspunt hebben.

Lees meer
De inschrijving is geopend

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant het goede doel

Deelnemers aan de CZ Tilburg Ten Miles rennen dit jaar en volgend jaar geld bij elkaar voor Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant. Hier logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of in Libra Revalidatie & Audiologie. “Zo zijn ouders altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.”

Manager van Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant Franca Adriaans is heel blij met de steun van de CZ Tilburg Ten Miles. “Het Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie van de overheid en functioneert dankzij giften, sponsors en vrijwilligers. Het is hartverwarmend dat een groot sportevenement én al diens deelnemers zich nu inzet voor families met een ziek of revaliderend kind. Ze maken zo het verschil in veel levens en houden families samen. Dat is onbetaalbaar.”

Lees meer

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.

Nieuwe website online

Runshop Greg van Hest sponsort opnieuw Tilburg Ten Miles

Directeur Henk van Doremalen van Golazo Athletics/Tilburg Ten Miles en Greg van Hest, eigenaar van zijn gelijknamige runshop, tekenden afgelopen week een nieuw sponsorcontract, waardoor Runshop Greg van Hest zich weer verbindt aan Midden-Brabants grootste sportevenement, de CZ Tilburg Ten Miles.

Lees meer

De volgende editie is zaterdag 1 en zondag 2 september

De 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles is op zaterdag 1 en zondag 2 september. Op zaterdag 1 september is de CZ TTM Wandeltocht en het sportieve hoogtepunt is op zondag 2 september met de CZ Tilburg Ten Miles. Binnenkort volgt meer info over de opening inschrijving. Volg onze Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. Om alvast in de mood te komen, bekijk hier voor de aftermovie van 2017.

De volgende editie

CZ Tilburg Ten Miles eerste op wereldranglijst

De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde is de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Dat blijkt uit de wereldranglijst van All Athletics.com. Tilburg heeft met de 45.06 van Evans Chebet ook de tweede plaats in handen op deze prestigieuze ranglijst.

Lees meer

Cheque voor Verbeeten Fonds

In 2017 was het Verbeeten fonds het goede doel waar de CZ Tilburg Ten Miles zich voor inzette. Tijdens een bijeenkomst kort voor Kerst waarbij ook de stagiaires van de Rooi Pannen aanwezig waren, werd de cheque van €2.864,- aangeboden aan het Verbeeten Fonds. Op de foto wordt de cheque door mevrouw Jolande Grijsbach namens de CZ Tilburg Ten Miles overhandigd aan de heer Bart Franken van het Verbeeten Fonds.

Lees meer
Cheque voor Verbeeten Fonds

Rabobank ook in 2018 sponsor van Tilburg Ten Miles

Wim Bens, bestuursvoorzitter van Rabobank Tilburg en omstreken, en Henk van Doremalen, directeur Tilburg Ten Miles, tekenden maandag een overeenkomst waarmee Rabobank zich weer voor een jaar aan Tilburgs grootste sportevenement verbindt.

Wim Bens: ‘Wij willen graag betrokkenheid tonen bij de stad en willen graag voldoen aan het verzoek om het contract nog met een jaar te verlengen. Het goed georganiseerde evenement heeft voor ons ook betekenis voor de band die wij via de Tilburg Ten Miles met onze leden hebben. We hebben hier altijd een speciale ontvangst voor de mensen die zich inschrijven als Raboloper. En we hebben altijd een speciaal goed doel dat we ondersteunen. Vorig jaar namen zo’n 1500 mensen als Raboloper deel aan het evenement.’

 

Lees meer

Van den Hoogenband neemt cheques in ontvangst

De cheques voor het goede doel van de Trappistenloop PUUR die eind mei is gehouden zijn afgelopen vrijdag 27 oktober overhandigd aan veelvoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op abdij Koningshoeven waar het evenement jaarlijks op de laatste zaterdag van mei plaatsvindt.

Pieter van den Hoogenband is ambassadeur van de Stichting Metakids, die gelden inzamelt voor een stofwisselingsziekte waar jaarlijks zo’n 800 kinderen mee geboren worden. Het door de lopers en de organisatie ingezamelde bedrag was ruim 4700 euro, een record voor dit evenement. Door de directie van Bavaria werd het bedrag verdubbeld.

 

Lees meer
Van den Hoogenband neemt cheques in ontvangst

Records Nageeye in Tilburg erkend

In het eerste weekeinde van september kwam Abdi Nageeye (28) tijdens de CZ Tilburg Ten Miles tot 46.26 op 10 Engelse Mijlen met een tussentijd van 43.25 op 15 kilometer. Beide prestaties betekenden records op die afstanden uitgaande van officieel gemeten parcoursen. Beide records zijn inmiddels door de Atletiekunie erkend.

Lees meer