De Rooi Pannen Spoorzone Run

Hardlopen met een twist! Dit jaar vond de tweede editie plaats van De Rooi Pannen Spoorzone Run: een echte belevingsloop door de Spoorzone. Op vrijdagavond 1 september vanaf 19.00 uur kon de deelnemers bijzondere locaties ontdekken in de Spoorzone die normaal niet toegankelijk zijn.

Het parcours liet de lopers het gebied van de Spoorzone en de geschiedenis van Tilburg (her)ontdekken. Feestelijk aangeklede locaties, met muzikale ondersteuning onderweg, zorgden voor een unieke beleving. Anders dan bij reguliere loopevenementen stond ook niet de gelopen tijd centraal, maar de beleving. Er was dan ook geen tijdwaarneming. Zo was het ook de ideale manier om een rustige laatste training te doen voordat men op zondag aan de start stod en tegelijkertijd op een sportieve manier om de Spoorzone en haar geschiedenis te ontdekken. Vooral genieten dus!

De loop, over een parcours van ca. 5 kilometer, had een recreatief karakter en startte vanuit de Koepelhal. Het parcours van 2017 kun je hier bekijken.

020916 Bd Spoorzone Trail Run 004

Foto: Toin Damen / 013Sport

CZ Rabobank Tilburg en omstreken Fontys Fujifilm Manufacturing Europe B.V. AA Drink Subway Brabants Dagblad Gemeente Tilburg